Kantonalno tužilaštvu u Zenici podiglo je optužnicu protiv 21-godišnjeg Malika Ahmetovića, zvanog Likma, iz Zenice, koja ga tereti da je u dvanaestom mjesecu prošle godine sjekirom ubio svog djeda. 

U optužnici se navodi da je Ahmetović zločin počinio u vremenskom periodu od 21. do 25 decembra u podrumskom stanu u Zenici, u kojem je živio zajedno s djedom Kasimom K. (77). 

Prema navodima optužnice, on je popio veću količinu alkohola, i pijan se posvađao sa djedom. Uzeo je sjekiru sa poda, a potom prišao djedu koji se nalazio u poluležećem položaju na kauču, kako bi ga ubio. Kad je djed vidio unuka da mu prilazi sa sjekirom u ruci, plačnim glasom ga je zamolio: "Nemoj, sine", dižući ruke prema licu i štiteći glavu kako bi se odbranio.

POVEZANO
Zenica ubistvo 25/12/2017 2ISTRAGA OTKRILA ŠOKANTE DETALJE KAKO JE UNUK UBIO DJEDA U ZENICI: Tri dana...

Ne obazirući se na djedove molbe, Ahmetović je snažno zamahujući sjekirom koja je bila okrenuta "ušicama" prema djedu, zadao najmanje 11 udaraca u predjelu vrata i lijeve ruke, lijevog ramena, nadlaktice, podlaktice i predjela lijeve šake, od kojih pet snažnih udaraca u predio lijevog dijela glave.

Usljed udaraca sjekirom, djed je zadobio povrede glave koja je u cijelosti deformisana zbog "višekomadne izlomljenosti njenog cijelog koštanog sklopa". U optužnici su navedene sve povrede koje je stradali starac zadobio.

- Zbog ovolikog broja okrutno nanesenih povreda je nastupila smrt usljed traumatskog razaranja glave i moždanog tkiva - navodi se u optužnom aktu.

Ahmetović je nakon toga uzeo zastavu BiH koja je bila okačena na zidu sobe, te njome prekrio djeda po stomaku, a zatim i sa dekom sa kauča. On je s mrtvim djedom danima boravio u istoj prostoriji, pijući alkohol i gledajući televiziju, sve do 25. decembra oko podne, kada je komšija prijavio policiji da se iz stana širi neugodan smrad.

POVEZANO
Zenica ubistvo 25/12/2017 1DETALJI ZLOČINA KOJI JE ŠOKIRAO ZENICU: Unuk Malik (20) na svirep način ubio dedu Kasima!

(Doznajemo.com/Faktor)