Dalal Omerović, djevojčica iz Bihaća, ima tek nešto više od godinu dana, a ljekari su joj konstatovali teško oboljenje AML M5 (akutnu mijeloblastičnu leukemiju).

U toku su brojne akcije prikupljanja pomoći za liječenje djevojčice. Dalal treba biti podvrgnuta transplantaciji koštane srži, a troškovi ovog operativnog zahvata izuzetno su skupi. Liječenje traje u Sarajevu, a potom se treba nastaviti u Turskoj.

Međutim, kako je objavljeno na Facebook grupi Za Dalal, Internetom je počeo kružiti neistiniti humanitarni broj za pomoć malenoj Dalal, te su dali instrukcije svima koji istinski žele pomoći.

– Dragi prijatelji na jednom portalu se pojavio "humantarni broj" za našu Dalal. To nije istina. Mi još nemamo humantarni broj. Molimo vas da samo pratite ovu našu stranicu na kojoj ćete imati sve tačne informacije vezano za stanke i liječenje naše male lavice Dalal, objavljeno je na spomenutoj stranici.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete u spašavanju života ove djevojčice, brojevi žiro računa su na fotografiji ispod.

Za spas ove preslatke djevojčice organizovana je humanitarna akcija, a svi koji žele i u prilici su da pomognu, mogu to učiniti uplatama na dole priložene žiro račune.

Dalal Omerović 1

Nedavno je uz akciju za malenu Dalal objavljen je potresan Facebook status, u kome se navodi sljedeće...

Ćao raja... Ja sam Dalal, ne volim se eksponirati po društvenim mrežama i skupljati lajkove, ali sad ste mi potrebni.
Imam godinu i još nesto dana, u kojima me je napalo jedno čudovište a zove se leukemija, a ono opet ima taj svoj neki naziv AML M5 (akutna mijeloblastična leukemija). 
Dok čekamo zvanični pisani nalaz, ja sam odlučila krenuti u borbu, imam svoju vojsku koja sve priprema, ali mi trebate i vi... Sve detaljnije vam pišem u narednim danima!
Unaprijed vam se zahvaljujem!

Ljubav vam salje #Dalicalavica