Kako javljaju podgoričke "Vijesti", Nikšićanin Veselin Osmajić, porijeklom iz Pive, u subotu popodne 3. februara imao je neobično društvo dok je obilazio rodni kraj. Skoro 45 minuta “družio” se s mečetom koje je zatekao na imanju Vasovića i Lješevića, u selu Miloševići, zaseok Priljepe.

- Volim da obilazim prirodu, inače sam lovac, planinar, pa sam toga dana otišao u Miloševiće. Na jedno stotinu metara od imanja Vasovića i Lješevića primijetio sam meče koje se primaklo kućama. Prišao sam mu na razdaljinu dovolju da ga ne bih uplašio, ali i da bih ga snimio i fotografisao, prisjetio se Osmajić.

Prema njegovim tvrdnjama, meče se nije uplašilo tako da je njihovo “druženje” malo potrajalo.

- U tom zaseoku niko zimi ne živi. Ušao sam u kuću sestre i zeta i ostavio mu malo hrane, jer pretpostavljam da je zbog toga i došao. U pitanju je pitom kraj, ima dosta voća, a ni medvjedi nam nisu strani. U blizini im je stanište tako da smo nailazili na tragove medvjeda i pretpostavljamo da ih ima više, izjavio je Osmajić.

U Miloševićima je nekada živjelo 60 domaćinstava. Sada je kraj, kao i mnoga sela po Pivi, opustio, pa prezimi svega pet-šest domaćinanstava.

- Bio sam na oprezu, za slučaj da se ne pojavi stariji medvjed. Član sam lovačkog društva ‘Bajo Pivljanin’ i zimi vodimo računa o kretanju divljači, ostavljamo im hranu, tako da sam ih odmah obavijestio za ovo meče.

Medvjedić Crna Gora 97/03/2018