Mlada Beograđanka (19) došla je u beogradski Urgentni centar (UC) zbog jakih bolova u stomaku, a nekoliko sati stigla je beba...

Doktore UC prošli petak iznenadio je nesvakidašnji događaj - kada je 19-godišnja djevojčica zatražila hitnu medicinsku pomoć zbog nepodnošljivih bolova u stomaku, niko od prisutnih nije pomislio da će se u narednim satima prostorije Hitne službe biti porodilište.

- Djevojka je u pratnji porodice došla u petak popodne u Urgentni centar. Žalila se na jake bolove u stomaku. Međutim, kada su doktori počeli da je pregledaju, shvatili su da se mlada djevojčica porađa - navodi izvor upućen u slučaj.

Kako je porođaj već počeo, nije bilo vremena da je prevezu u najbližu ginekološku kliniku, doktori UC odmah su počeli s pripremama.

POVEZANO
Maloljetnička trudnoća - ilustracijaCURICA (14) OSTALA TRUDNA: Kad je policija započela istragu, otkrilo se da je otac mladić (19)

Osim djevojčice koja je tvrdila da nije znala da je u drugom stanju, to izgleda nije znala ni njena porodica koja je u šoku posmatrala događaj.

- Ljudi nisu znali šta ih je snašlo, nisu mogli da povjeruju da se ovaj gotovo filmski scenario dešava upravo njima - tvrdi izvor.

Nakon porođaja, majka i beba su odmah prebačene na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo KCS. Kako objašnjava izvor upućen u slučaj, mlada mama je u dobrom stanju otpuštena iz GAK "Višegradska", dok se beba i dalje nalazi pod budnim okom osoblja te klinike.

NIJE PRVI SLUČAJ. Ovo nije prvi slučaj da porodilja neposredno pred porođaj dozna da je trudna. U decembru prošle godine jedna Čačanka došla je na Urgentno odjeljenje Opšte bolnice zbog jakih bolova i to u pratnji supruga.

- Kada sam počela da je pregledam, vidjela sam da je žena počela da se porađa. Nismo imali vremena da je šaljemo u porodilište, već sam uz pomoć troje kolega sa urgentnog odjeljenja obavila porođaj - ispričala je tada doktorka koja je primila pacijentkinju.

POVEZANO
Blaženko i Anamarija MartinovićMEDICINSKO "ČUDO" U SARAJEVU: Mostarka došla da se porodi, ona i muž dobili jednojajčane trojke!