Prilično neočekivanu prognozu za ostatak ljeta dala je stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna, gdje se navodi da bi ostatak ljeta vrlo lako mogao proći bez dugotrajnih velikih vrućina?!

Dok bi centralni dijelovi Starog kontinenta ovih dana mogli iskusiti prilične vrućine, ponegdje čak do +40°C, u našim područjima je zasad drugačije.

- Vrijeme u idućih nekoliko dana će se postepeno se smirivati, međutim i dalje atmosfera ne bi trebala biti posve stabilna. U takvim će okolnostima ponajprije u Bosni, sjeveru i jugoistoku Hercegovine, istoku i gorskom dijelu Hrvatske, zapadu, jugozapadu, jugoistoku, istoku dijelu srednje Srbije, sjeveru i dijelu srednje Crne Gore većem dijelu Makedonije u toku današnjeg dana i idućih dan-dva još postojati okolnosti za kišu i lokalne grmljavinske pljuskove. Na sjeveru Srbije, zatim sjeverozapadu Hrvatske većem dijelu Jadrana i Crnogorskom primorju kao i jugu Hercegovine biti će povoljnije vrijeme uz sunčana razdoblja i umjerenu oblačnost - navodi se u prognozi i zaključuje s ovim očekivanjem:

- Ljeto se polako, ali sigurno vraća od vikenda i posebno u danima iza vikenda, kada bismo opet mogli mjeriti +30°C , moguće i nešto više.

Velikih vrućina nema na vidiku!!

(Doznajemo.com)