Nazif Gljiva, koji je za sebe izjavio da je doktor estradnih znanosti, gostovao je u Večernjem studiju gdje je otkrio detalje pomirenja sa poznatim pjevačem narodne muzike Šerifom Konjevićem.

Izvor: N1

Jeste li se ikad pokajali za riječi koje ste izgovorili o svome kolegi Šerifu Konjeviću tokom gostovanja na Televiziji Tuzlanskog kantona?

- Taman rane zaliječe, a vi ponovo o tome (smijeh). Teško su moje riječi pale Šerifu. Vidite sada da je to bio skeč, ja sam tu i sam sebe napao. Šerif je o meni prijeg toga svašta pričao i onda su mene pozvali u tu emisiju taman da se našalim. Neko je to objavio na Jutjubu i nastala je frka. Sve je bilo impulsivno u toj emisiji i meni je trebala sekunda da napravim skeč.

No, prošle godine palo je historijsko pomirenje?

- Bio sam u jednom restoranu na Ilidži, Šerif je bio sa jednim društvom. Doveo je rahmetli majku na kontrolu i na Terme. I prišao mi je s leđa, počeli su sjevati blicevi, kao da je sve naštimano. Krenulo je ljubljenje...

Šerif i ja se možemo nazvati dobrim prijateljima. Šerif Konjević nije čovjek koji mrzi, on je impulsivan kao i ja. Volio bih da mi pjeva na obilježavanju 40-godišnjice karijere.

Kako ste vi zapravo postali doktor estradnih znanosti, kako volite za sebe reći?

Rodiš se ili ne rodiš sa tim. Moraš prije toga imati čitav životopis, moraš čitati knjige, biti romantičan. Ne postoji škola za pisanje pjesama. Sa 27 godina sam započeo.