Četrdesetjednogodišnji Nermin Japaur, zvani Tale,  iz Kiseljaka poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na magistralnoj cesti Busovača - Kiseljak u mjestu Brestovsko, dok su još dvije osobe teško povrijeđene, od kojih jedna ima povrede opasne za život.

Foto: ilustracija

Kako je potvrđeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK), nesreća se dogodila u petak oko 22 sata, a sudarili su automobili Passat, kojim je upravljao poginuli, a sa kojim se u vozilu nalazilo suvozač I.B. (62) i Golf, za čijim upravljačem se nalazio G.K. (30) sa kojim su u vozilu bili N.D. (21) i N.S. (17).

- Smrtno je stradao vozač Passata, dok je teške tjelesne povrede opasne za život zadobio suvozač iz istog vozila I.B, koji je prevezen u Klinički centar u Sarajevu. Teške tjelesne povrede zadobio je i vozač Golfa, koji je prevezen i zbrinut u bolnici u Novoj Biloj - izjavio je dežurni u Operativnom centru MUP-a SBK.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Saobraćajna nesreća Tušnjići 29/04/2017aFOTO S LICA MJESTA Vatrogasci 20 min. izvlačili tijelo poginulog 25-godišnjaka u nesreći kod Visokog

Također, na Kliniku urgentne medicine prevezeni su i N S. i N.D, kojima su konstatovane lakše tjelesne povrede.

Policija je obavila uviđaj te je u toku utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do ove saobraćajne nesreće.

Prema izjavama svjedoka sa lica mjesta, prizor na mjestu događaja je bio strašan.