U mjesto Podbarevo, u blizini tunela Tuk, u općini Jajce, danas oko 13 sati dogodila se saobraćajna nesreća prilikom koje je vozilo Renault Clio sletjelo s magistralnog puta M16 u rijeku Vrbas, odnosno akumulaciono jezero hidrocentrale Jajce 1.

Oko 18 h automobil je izvučen iz vode, a u vozilu je bilo tijelo jedne osobe.

Rusmir Prohan, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona, izjavio je da je tijelo muškarca pronađeno na suvozačevom mjestu.

- Tijelo je pronađeno na mjestu suvozača, ali ne znamo da li se zaista radi o suvozaču ili je u pitanju vozač, jer nemamo informacija koliko je osoba bilo u automobilu. Još ne znamo ni identitet osobe čije je tijelo bilo u vozilu – izjavio je Prohan, kako ga citira Faktor.

Nakon nesreće angažovano je više ekipa, ronioci iz MUP-a ZDK, pripadnici Jedinice za podršku SBK, članovi rafting klubova iz Jajca i Donjeg Vakufa, kao i dizalica iz lokalnog preduzeća.

- Članovi rafting klubova su pretražili teren u dužini od oko tri kilometra do brane i trenutno pretražuju obalu, a ronioci nisu nisu imali uslova za rad zbog loših vremenskih uslova i kiše koja je zamutila Vrbas, tako da će potragu nastaviti najvjerovatnije sutra - dodao je Prohan.