Sutkinja za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, odredila je jednomjesečni pritvor Kemalu Trnčiću zvanom Kemo (41), pekaru iz Prijepolja.

Trnčić je uhapšen u nedjelju sat poslije ponoći, dan nakon pucnjave u kojoj je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, smrtno stradao njegov komšija i autolimar Mermin Kovačević zvani Braco (57) iz Sarajeva, piše Avaz.

POVEZANO
Otes pucnjava 06/01/19cPRELJUB SA KOMŠINICOM JE ZAVRŠIO TRAGEDIJOM: Ovo je pravi motiv ubistva na Otesu? (FOTO)

Trnčiću je određen pritvor zbog opasnosti od bijega, budući da ima državljanstvo Srbije, a nema stalno mjesto boravka u BiH, kao ni bh. lične dokumente. On se, za sada, tereti za krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Poslije zločina nekoliko komšija je izjavilo da je Kovačević bio u ljubavnoj vezi sa Amelom Muhović te da ih je Trnčić navodno zatekao u kući, što je rezultiralo zločinom. Supružnici su potom navodno inscenirali da je riječ o samoubistvu. Međutim, sarajevsko Tužilaštvo još čeka nalaze vještačenja, nakon čega bi se trebala staviti tačka na ovaj slučaj.

Pekar Kemo - Mermin Kovačević zvani Braco

Mermin Kovačević zvani Braco

I dok Kemo dane provodi iza rešetaka, nepoznato je gdje se nalaze njegova nevjenčana supruga i njihove dvije maloljetne kćerke. Novinarska ekipa bila je jučer u ulici Sastavci u naselju Otes na Ilidži, gdje se sve odigralo, ali niko nam nije otvarao vrata.

Muhović je, kako je to ranije potvrđeno iz sarajevske policije, rodom iz Novog Pazara pa nije isključena mogućnost da i ona ima pasoš Srbije i da je napustila BiH. Komšije su u neformalnom razgovoru navele da je nisu vidjele, kao ni djecu. Također, nisu nam mogli potvrditi niti demantirati da je pokupila djecu i otišla za Sandžak.

POVEZANO
Kemal Trnčić sud 07/01/19TRNČIĆ PRVI PUT PRED SUDOM: "Nisam ubio komšiju na Otesu, nas dvojica smo bili kao dva brata!"