Već 4 dana traje potraga za Hurijom Hadžić iz gračaničke mjesne zajednice Piskavica.

"Posljednji put je viđena kod Ribničkog mosta u Konjicu prethodnog dana, tako su javili na jednoj društvenoj grupi na Facebooku", izjavila je gospođa Fahrija, Hurijina majka za Radio Gračanicu.

Prema Fahrijinim riječima, Hurija je prošle sedmice otputovala u Sarajevo zbog poslovnih obaveza. U petak je javila da se vraća iz Sarajeva, ali umjesto u Gračanicu, zaputila se u Konjic iz nepoznatih razloga.

Fahriju su u noći sa subote na nedjelju, u 01:30 poslije ponoći kontaktirali iz Policijske stanice sa informacijom da se kćerka nalazi u Policijskoj stanici Konjic, međutim kada je Fahrija sa članovima porodice stigla u Konjić, Hurija se udaljila iz stanice, ostavivši automobil, ključeve i dokumente.

"Sada čekamo da se vrate kamere iz aščinice, koje pokrivaju Ribnički most u Konjicu, gdje su je posljednji put jučer u jutro oko 10 sati  navodno vidjele djevojke iz Konjica kako čeka autobus za Jablanicu", izjavila je majka nestale djevojke.

Hurija je visoko građena, ima plavu kosu do ramena, posljednji put je bila obučena u crne helanke, crne čizme, i plavu jaknu. Posljendji put kada je viđena imala je crni ceker u rukama.

U potragu je uključena i policija iz Jablanice.

Posljednje informacije koje su stigle do članova porodice su da je Hurija stigla u Mostar. Ove informacije dala je djevojka koja je s njom navodno sjedila u autobusu. Sa sobom je imala knjigu o arheologiji, a saputnici je pričala da istražuje stećak koji se nalazi u Mostaru.

Svi koji imaju neke informacije neka jave u najbližu Policijsku stanicu na broj 122, ili neka kontaktiraju porodicu na broj 061 843 980.