Nakon što je u jesen prošle godine objelodanjeno da se Milena Dravić (76) nalazi u bolnici na liječenju, javnost u regionu sa zebnjom prati dešavanja vezana za jednu od najvećih glumica na ovim prostorima.

Dok su pojedini mediji u Srbiji pisali o tome da se glumačka diva liječila na Onkološkom odjelu na klinici u Zemunu, što nikad nije zvanično potvrđeno, drugi su tvrdili da je nakon smrti voljenog supruga Dragana Nikolića Dravić posustala te da je trenutno u invalidskim kolicima, hospitalizirana, daleko od očiju javnosti.

I nakon što je otpuštena iz bolnice, izvori iz glumicinog okruženja tvrde da je i njeno zdravstveno stanje i dalje ozbiljno.

Iako iznimno rijetko govori za medije, naročito kada je u pitanju njeno zdravstveno stanje, Dravić se jučer ekskluzivno za "Dnevni avaz" javila iz svog beogradskog doma.

- S obzirom na to da smo legendarnu glumicu pozvali u vrijeme ručka, u kratkom razgovoru priznala nam je da se ne osjeća dobro, ali da se ne nalazi u bolnici, nego da je na kućnom oporavku, piše list.

- Mislim da imam potpuno pravo da se razbolim, ljudi pretjeruju. Cijela zemlja je bolesna, imam valjda i ja pravo da budem bolesna. Ne bih o tome mnogo polemisala, ne osjećam se dobro, radim na ozdravljenju i to je sve što mogu da vam kažem za sada. Nisam više u bolnici, kao što pojedini mediji to pišu, naprotiv, kod kuće sam – otkrila nam je Dravić.

Glumica je prvi put hospitalizirana u septembru prošle godine, šest mjeseci nakon što je preminula njena velika ljubav Dragan Nikolić i od tada pokušava barem donekle prevazići bol.