Adnan Kovačević, rođen 1982. godine, jučer je nastradao u jami "Sretno" Rudnika mrkog uglja (RMU) u Brezi (BiH).

Kovačević je nedavno počeo raditi u RMU Breza, a radio je na poziciji strojara. Nastradao je na transporteru s gumenom trakom. Prve informacije su govorile da ga je prikliještio transporter i da je na licu mjesta ostao mrtav. Rudarski inspektori i ekipa koja radi uviđaj su izašli na teren, a kasnije je tijelo nastradalog rudara izvučeno na površinu. Iza njega su ostali sin, bolesna sestra i roditelji.

Majka poginulog rudara Kovačevića iz Breze

POVEZANO
Dragan Moravac Ćakin nesrećaTRAGEDIJA: Mladi bosanski muzičar SMRTNO STRADAO kad ga je usmrtila mašina za cijepanje drva

Reporter sarajevskog Avaza posjetio je porodicu nastradalog komorata. Ispred porodične kuće u mjestu Borak kod Breze zatekao je porodicu i komšije, koji su pokušavali tješiti bolom shrvanu majku Fatimu.

Adnane, Adnane, sine moj, Adnane… – dozivala je, jecajući, neutješna majka.

Rekla je da je njen sin dvije godine radio u Rudniku.

Nešto ga je vuklo u Rudnik. Na kraju mu je bio i sevep smrti. Od Rudnika nas je sve hranio, samohrani je otac. Ostade dijete šesti razred iza njega… Kako ću ja dalje bez svog Adnana, nikad mrava nije zgazio, što njemu da se to baš desi? Neću ja ovo preživjeti… – plačući je govorila.

POVEZANO
Modriča nesreća kamion za smeće 1TRAGEDIJA, 19-GODIŠNI ALMEDIN SMRTNO STRADAO Kamion za odvoz smeća marke Mercedes ga pregazio (FOTO)