Beograđanka Mila je na svijet došla 11.03. u porodilištu, odnosno Bolnici za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara (Beograd, Srbija). Posebna je zbog toga što je rođena sa čak 5.250 grama!

Doktor Ivan Bojović ističe da su bebe koje su na rođenju teže od četiri kilograma rijetkost i da su, od 2.200 porođaja tokom prošle godine u porodilištu KBC Zvezdara, tek tri bebe imale više od 5.000 grama.

Beba Mila 5 kg Beograd 1

Milina mama se osjeća dobro, prvi postoperativni dan protiče uredno. Imala je dobro kontrolisanu trudnoću i regulisan šećer, što je važno jer su krupne bebe vrlo često iz trudnoća u kojima nije regulisan šećer trudnice.

- U protekla 24 sata uporodilištu na Zvezdari rodilo se devet beba – četiri dečaka i pet devojčica. Sve bebe su dobro - istakao je ginekolog Bojović.

POVEZANO
Beba bijela kosa MađarskaDOKTORI U NEVJERCI I ČUDU: Rodilo se dijete za koje NIKO ne zna zašto mu je kosa bijela

Uskoro treba biti otvoreno renovirano odjeljenje Ginekologije i perinatologije tako da bi se trebalo raditi punim kapacitetom i u boljim uslovima i za pacijente i za osoblje KBC Zvezdara.

Pažnju medija privukla je beba rođena u drugom mjesecu na klinici za Ginekologiju i akušerstvo u Skoplju jer je na rođenju bila teška pet kilograma i 700 grama.

POVEZANO
Bebica sa zubom Prizren 2NEOBIČNA BEBA rođena u Prizrenu: Vjerovatno jedina beba sa zubom koja je rođena u ovom gradu (FOTO)