Jedan mještanin Međugorja kod lokalnog groblja Junčuša, ubio je nevjerojatno veliku zmiju, piše Hercegovina.info. Zmija na koju je naišao na putu vozeći automobil bila je duga čak 238 centimetara.

- U subotu iza podne, točnije u 13:30 išao sam prema groblju Junčuša. Vozeći na makadamskom putu sam uočio ogromnu zmiju. Nisam imao priliku vidjeti ovako nešto. Izašao sam iz automobila te sam je udario šipkom tri puta. Zaista je nevjerojatno koliko je duga. Poslije smo je izmjerili, duga je bila 238 centrimetra - izjavio je ovaj muškarac.

POVEZANO
Vojnik zmija 0"ZMIJA ČUDOVIŠTE" ULOVLJENA KOD DONJEG VAKUFA? Nevjerovatna slika kruži društvenim mrežama!

- Naišao sam na neke komentare kako to nisam smio učiniti, no, što da je došla blizu djece i onih koji se tu često znaju šetati ili raditi u polju. Znam samo da bi ponovo učinio isto, ispričao je ovaj Međugorčanin za Hercegovina.info.

Prema svemu sudeći radi se o kravosasu.

Međugorje zmija maj 2020a

Kravosas ili Elaphe quatuorlineata je neotrovna, te najduža europska zmija. Može narasti i preko 2 metra, ali joj je prosječna dužina oko 150 cm. Temeljna boja s gornje strane je žuto do crvenosmeđa ili sivosmeđa, sa po dvije tamne pruge na leđima sa svake strane tijela.

Kravosas svoj plijen često lovi za toplog, oblačnog vremena i u sumrak. U Hrvatskoj dolazi na čitavom obalnom području te nekim otocima, piše na Wikipediji.

POVEZANO
Solin zmija 10/05/20aFOTO: Zmija duga 3 metra se provukla kroz zid i uvukla u frižider na trećem katu kuće

(Doznajemo.com)