14-godišnji dječak priznao je da je ubio 5 članova svoje familije, potvrdile su u utorak vlasti u Alabami (SAD).

Osumnjičeni je pucao i ubio svog oca, 38-godišnjeg muškarca po imenu John Sisk, svoju pomajku Mary Sisk, 6-ogodišnjeg brata, 5-ogodišnju sestru i brata starog svega šest mjeseci – izjavio je Stephen Young, predstavnik za javnost Ureda šerifa Okruga Limestone.

Alabama ubistva 09/19a

POKOLJ se desio u mirnoj zajednici Elkomnta, sjeverozapadno od Huntsvillea, nedaleko od granice između saveznih država Alabama i Tennessee.

- Ovo nas je sve pogodilo – izjavio je Young, a angažovani su i profesionalci kako bi se pružila psihološka pomoć stanovnicima okruga.

Poznato je da je tinejdžer pozvao službu 911 u ponedjeljak navečer i tvrdio da je bio u podrumu kad je čuo pucnjeve iznad te da je nakon toga istrčao iz kuće.

"RUPE" U PRIČI. Međutim, iskusnim istražiteljima nisu promakle «rupe» u priči 14-godišnjaka i on je kasnije ipak priznao da je ubio pet članova svoje familiji.

Tri žrtve su preminule na licu mjesta, a dvije su u kritičnom stanju prevezene u bolnicu, gdje su kasnije proglašene mrtvim.

Mladić je pristao policajcima pomoći da pronađu oružje kojim je izvršen zločin, a navodno je u pitanju 9 milimetarski pištolj, koji je pronađen u utorak ujutro odbačen pored puta. Oružje se u kući nalazilo nelegalno.

14-godišnjak je pohađanju srednju školu u Elkmontu.