Mladić kojeg je danas u blizini Sarajevo City Centra (SCC) u glavnom gradu BiH Nissanom pregazio Benjamin Arslanagić (20) je 21-godišnji Vedad Ibrahimović. Kako se doznaje, mladići su odranije bili u sukobu, a navodno su u ranijem periodu učestvovali u međusobnoj tučnjavi.

Arslanagić se tereti za krivično djelo ubistva pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju i tokom ispitivanja u policiji u potpunosti je priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Uz Arslanagića, lišena je slobode još jedna maloljetna osoba koja je u momentu namjernog gaženja 21-godišnjaka bila u Nissanu.

POVEZANO
Vedad Ibrahimović posmrtnicaU petak u 14:15 na Gradskom groblju Vlakovo ispraćaj momka (21) kojeg je autom ubio vršnjak kod SCC

POVEZANO
SCC nesreća 27/03/21bDETALJI UBISTVA KOJE JE ŠOKIRALO SARAJEVO "LEDE KRV U ŽILAMA": Arslanagića policija dovela tužiocu!

Benjamin Arslanagić (20) uhapšen je danas zbog sumnje da je izvršio ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. Zločin se dogodio u blizini SCC, a kako nezvanično saznajemo da je mogući motiv sukob i netrpeljivost odranije.

POVEZANO
SCC ubistvo VedadNOVE INFORMACIJE O STRAVIČNOM UBISTVU: Benjamin je zaprijetio Vedadu, "uđi u auto ili ću te zgaziti"

Povodom nemilog događaja se oglasio na Fejsbuku i Amar Žuga, prijatelj ubijenog od malih nogu. Napisao je, između ostalog:

- Kakvi ovo ljudi imaju pravo da voze auta? Da usmrti momka autom jer mu je pokupio djevojku. Vedo mi je bio blizak drug i znam da loše nikada nije namjerno uradio, skinuo mu djevojku pa šta? To se svakodnevno dešava na 1.000 slučajeva.

SCC nesreća 27/03/21a

SCC nesreća 27/03/21a

Vedo je bio običan momak s željom da bude DJ. Znam iz pouzdanog izvora da njegova želja za DJ-isanjem nije mogla biti realizovana jer je sav svoj novac davao majci da joj pomogne da može fino da živi. Techno muziku je volio i vjerovatno mnogi koji su išli na partije su ga poznavali jer nije bio su*ak i bio je druželjubiv.

Naravno, kao i svako ljudsko biće s manama i vrlinama, ali s dobrim srcem. Pomagao je majci i tražio načine kako da joj pomogne financijski i emotivno, jako vezan je za nju bio. Kako li je njegovoj majci zapita l’ se iko? S jedva 21 godinom on je otišao 2 metra pod zemlju...