Ramiz Jahić iz Jelovče Sela zadobio je u ponedjeljak uveče teške opekotine zbog kojih se nalazi na liječenju u UKC Tuzla.

Prema nepotvrđenim informacijama, Ramiz se, kada je zadobio povrede, nalazio u društvu nekoliko osoba, a o događajima koji su prethodili njegovom povređivanju policija je otvorila istragu.

Kako je za Radio Gradačac potvrđeno u PU, službenici Odjela krim policije vode istragu o slučaju, a uzimanje izjava od povrijeđenog i ostalih učesnika ovog događaja, te dalje istražne radnje trebaju razjasniti sve detalje - piše Kameleon...

U međuvremenu, putem društvenih mreža pokrenuta je humanitarna akcija za prikupljanje pomoći za liječenje Ramiza Jahića. Radi se o osobi u stanju socijalne potrebe, bez redovnih prihoda.

Akciju je pokrenuo Amar Malohodžić koji poziva humane ljude da mu se pridruže. Dobrodošla je pomoć u odjeći, lijekovima, novcu, namještaju i slično. Zasad akcija nailazi na dobar odziv, a Jahića je u bolnici u Tuzli posjetio i ministar MUP-a Tuzlanskog kantona (TK) Husein Topčagić.

U jednom od postova, u kojima je pozvao da se pomogne Jahiću, Malohodžić je napisao:

- Ovako se desi kada drugovi, imućniji, se iživljavaju nad prijateljem koji je jetim, koji živi sam, odan alkoholu... Pijan, zapaljen, ostavljen na vikendici, pa dovučen kući i ubačen u sobu! Sa velikim opekotinama i bolovima sam u sobi. Od straha nije želio da priča, niti odaje ljude sa kojima je sjedio, ali narod sve vidio s kim je otišao. Neka je sram i stid aktere ovog nedjela, ovakve stvari mogu samo da urade zvijeri, a te zvijeri žive među nama! Da li oni bili krivi ili ne, zašto su ga u ovakvom stanju ostavili!