Troje tinejdžera iz Brisbanea (Australija) smrtno su stradali u tragičnoj nesreći koja se desila juče, dok je čitava familija putovala u konvoju vozila. Pokazalo se da je riječ o bratu i sestri, a njihov otac – kad je čuo vijest i vidio šta se desilo – onesvijestio se na licu mjesta.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

19-godišnji mladić po imenu Jack Pink vozio je prema sjeveru, kada se kamiončić pun namještaja, za čijim je upravljačem bio, sudario sa cisternom punom zapaljivog goriva, koja je dolazila iz pravca juga. Strašna nesreća desila se nešto iza 6 časova ujutro, na autoputu Newell, u blizini gradića Boggabilla, u unutrašnjosti Novog Južnog Velsa (Australija).

Jack je poginuo na licu mjesta, a njegove dvije sestre – Marina (17) i Destiny (15), koje su putovale iza njega, smrtno su stradale kada se i njihovo vozilo također sudarilo sa cisternom i zapalilo se.

Brisbane nesreća 28/05/2017 1

Član lokalne vatrogasne brigade Garry Roberts izjavio je za medije da je vozač cisterne preživio nesreću, sa povredama lica i leđa, budući da se kabina njegovog teretnjaka nakon sudara odvojila od plamteće buktinje. On je prevezen u bolnicu Toowoomba, kako bi mu bila ukazana medicinska pomoć.

Uslijedile su zaista potresne scene. Otac troje stradalih tinejdžera, koji je vozio ispred, na radiju je čuo o nesreći i odmah je okrenuo svoje vozilo i vratio se na lice mjesta – da bi ugledao strašan prizor.

Brisbane nesreća 28/05/2017 1

Nije mogao izdržati – onesvijestio se na licu mjesta – tako da je Hitna pomoć morala intervenisati.

- Vidjeli smo čovjeka kako leži nasred ceste, ali prvo smo ipak otišli do zapaljenih vozila, kako bismo ugasili požar i izvukli unesrećene – izjavio je Robert.

Brisbane nesreća 28/05/2017 1

Dvije sestre nalazile su se u vozilu koje je vuklo pokretni kafe aparat sa regionalnog showa u Dubbou, nazad kući u Brisbaneu.

Marina, jedna od sedmero djece roditelja Jaze i Glenna, trebala je, samo dan nakon pogibije, proslaviti svoj 18. rođendan. Poznanici roditelje opisuju kao divne ljude, koji su jako posvećeni svojoj djeci. Za njih je ovo ogroman gubitak.