Američki pitbull napao je i ubio šestomjesečnu djevojčicu. Pas je živio u kući s vlasnicom Claire Riley (23) i njenom kćerkom Molly-Mae Wotherspoon, rečeno je na Kraljevskom sudu u Northamptonu (Velika Britanija). Opasan pas bio je zatvoren u kavezu, rijetko su ga izvodili u šetnju, a dobijao je i nedovoljno vode nakon što je Clairin partner, koji se brinuo o njemu, otišao u zatvor.

Tri mjeseca kasnije, agresivni pas je uspio pobjeći iz svog ograđenog prostora u kuhinji. Ušao je u dnevnu sobu, gdje je bespomoćna Molly-Mae ležala na podlozi za mijenjanje pelena i zgrabio njenu glavu poput plijena.

Agresivni pas je napao bebu, a dijete je zadobilo stravične povrede, ugrize na svim ekstremitetima i frakturu lubanje. U vrijeme napada, bebu je čuvala baka Susan Aucott, inače alkoholičarka, dok je majka bila vani s prijateljima.

STRAVIČNO - rotacije

Claire Riley i Susan Aucott su osuđene na dvije godine zatvora. Na suđenje su došle sakrivene iza kišobrana (slika dole)

STRAVIČNO - rotacije

Pijana baka nije reagirala kad je čula da je pas izašao iz svog kaveza. Pokušala je intervenisati tek kada je shvatila da je pas napao njenu unuku, ali je bila nemoćna proiv ogromnog psa. Beba je bila sva izujedana, imala je duboke razderotine na glavi i licu, a umrla je od posljedica napada.

I majka i baka su osuđene na dvije godine zatvora, a narednih deset godina im je zabranjeno da posjeduju pse.

STRAVIČNO - rotacije