«Danas i sutra da ih oplačem, sahranim, a posle da iz žalim do kraja života... Ako se to životom bude moglo i zvati», tužno će za "Blic" Milenko Petrović, otac Marijane Selaković (38) koja je pretprošle noći, sa suprugom Milanom (36) i sinom jedincem Aleksandrom (12) stradala u jezivoj saobraćajnoj nesreći na magistrali kroz Šljivovicu ispod Zlatibora u Srbiji.

Nesreća u Šljivovicu ispod Zlatibora apr 2017

Foto: Milan, Aleksandar i Marina Selaković

Poginuli su na nekoliko kilometara od svoje kuće kada se u njihovu "corsu" zakucao "audi 3" koji je išao iz pravca Užica.

Milenko prepričava kako je u utorak veče doznao za smrt kćerke i zeta koji su stradali na licu mjesta, i unuka koji je podlegao povredama u užičkoj bolnici.

- Sin me je pozvao da me pita kakav je to udes bio nedaleko od naše kuće jer mu je drug javio da je neka nesreća u Šljivovici i da stoji u koloni automobila. Znao sam da su mi kćerka, zet i unuk krenuli ka Čajetini – teško uspijeva da izusti Milenko.

Nesreća u Šljivovicu ispod Zlatibora apr 2017

Odmah je pozvao kćerku – nije se javljala. Ni na zetov telefon niko nije odgovorio. Pozvao je i rođake iz Čajetine kod kojih su krenuli da provjeri da li su možda već stigli. Rekli su da ih "još nema".

- Pozvao sam i Milanovu tetku Stanku kod koje su živjeli... ona mi je rekla da su skoro otišli... Sve mi je bilo jasno... - jedva priča Milenko, pa nakon kraće pauze dodaje:

- Ubrzo mi je potvrđeno da su mi kćerka i zet mrtvi. A rečeno mi je da mi je unuk prebačen u bolnicu. Zvao sam mog prijatelja, hirurga, koji je, ispostavilo se, bio dežurni te noći. Rekao mi je: "Milenko, zar je to tvoj unuk!? Prijatelju, nemam ništa dobro da ti kažem..."

U narednih nekoliko minuta telefon mu se usijao od poziva – zvali su ga supruga, sin, rođaci, ali nije htio da odgovori. Tek poslije nekog vremena se javio.

- Rekao sam da su svi mrtvi. Izbigoše mi najmiliji ni krivi ni dužni, ali ne mogu za sada da krivim nikoga. Jednu granu su mi odlomili i nikad je neću preboljeti – teško je Milenko Petrović uspijevao da suzdrži suze.

Nesreća u Šljivovicu ispod Zlatibora apr 2017

Foto: Smrskan automobil u kom se nalazila porodica Selaković

Nije ni pet minuta prošlo od kad su otišli... Što im ne dadoh da idu... Tuge moje – lelekala je juče Stanka Radeljić za sinovcem, snajom i unukom koji su pretprošle noći poginuli u stravičnom udesu u Šljivovici pod Zlatiborom.

Nesreća u Šljivovicu ispod Zlatibora apr 2017

Foto: "Audi" koji se sudario sa "corsom"

Selakovići su stanovali u Šljivovici, u kući sa Milanovom tetkom, sestrom njegovog oca, Stankom, i njenim suprugom Ljubom. Milan je rodom iz obližnjeg sela Kremna, Marina iz Šljivovice.

- Oboje su radili na Zlatiboru kao ugostitelji. Aleksandar je bio zlatno dijete. Ovuda juče, ovim dvorištem jucrao. Sad ga nema. Barem da je on preživio – pričao nam je juče rođak poginule porodice u kući zavijenoj u crno.

Oko škole "Milivoje Borović" u Šljivovici, gdje je Aleksandar pohađao peti razred, mukla tišina.

- Plakala su djeca jutros u učionici, neki od njih su još sinoć doznali da im je drug poginuo. Zlatno dijete, svaki nastavnik da ga poželi, a kamoli roditelj – rekli su nam tiho u seoskoj školi.

Nesreća u Šljivovicu ispod Zlatibora apr 2017

Foto: Kuća u kojoj su živjeli Selakovići

Milanova roda kuća u Kremnima ostala je pusta. Otac mu je mlad preminuo, majka Jenovka se prije desetak godina odselila u Francusku. Trebalo je, kažu u zaseoku Selakovići u Kremnima, da dođe za Vaskrs.

- Milan ima dvije sestre, jedna živi u Užicu, druga u Beogradu. U utorak prije podne bio je ovdje. Pomagao sam mu da iscijepa drva i pođubri njivu, htio je da sadi šljivik. Često je dolazio na očevinu, dovodio Marinu i Aca, u rodnoj kući je slavio i prislavljavao. Otišao je nekad popodne, nasmijan i raspoložen kao i uvijek. Uveče zovu, vele izginuli sve troje. Tragedija, ne može biti veća – pričao nam je Milanov rođak Vidoje Selaković.

VOZAČ "AUDIJA" KRIV ZA UDES. Prvi rezultati istrage ukazuju da su Selakovići stradali ni krivi ni dužni i da je udes izazvao vozač "audija" Vojislav Starčević iz Užica koji je zbog teških povreda prebačen u Beograd na liječenje.

Izvjesno je da je "audi", na ulasku u lijevu krivinu prešao preko pune linije u suprotnu traku i sudario se „corsom“ u kojoj je bila stradala porodica.

U nesreći je oštećena i jedna „toyota“ koja se kretala ispred "audija".

Da li je Starčević pokušao da pretektne "tojotu" na dijelu magistrale gdje je zabranjeno, pa uletio u "makaze", za sada još nije poznato.

Izvor: Blic