Vlada Blagojević (65) iz Srbije poginuo je dok je, na neosvijetljenom dijelu, prelazio put Negotin-Kladovo u neposrednoj blizini motela gdje je bio svat na svadbi kod komšija iz ulice.

On je tek stigao na svadbu oko 22 sata i odmah se, po tvrdnjama porodice, vratio do svog automobila da provjeri da li je zaključao vrata.

Automobil je bio parkiran sa druge strane puta, a u povratku ka restoranu, udario ga je automobil i usmrtio ga na licu mjesta.

- Vlada je sa porodicom stigao u restoran nešto kasnije u odnosu na većinu svatova. Šta ga je tjeralo da se vrati da provjeri svoj automobil nije poznato. Niko na svadbi nije vidio šta se desilo, samo je odjednom nastala pometnja, a mi nismo odmah shvatili šta se dogodilo - prisjeća se jedan od svatova.

Kako nastavlja, na samoj svadbi je bilo doktora koji su odmah izašli da pomognu stradalom čovjeku, međutim mogli su samo da konstatuju njegovu smrt. 

- Strašno je što se to uopše dogodilo, a pogotovo što je bilo na svadbi njihovih komšija. Svadba je bila velika sa više od 600 svatova, nastupale su poznate zvijezde sa folk estrade, domaćini su se posebno potrudili, a tragičan događaj je sve poremetio. Najteže je porodici, ali je teško i domaćinima, jer se tragedija upravo tada dogodila - nastavlja svat. 

Vlada Blagojević bio je njemački penzioner, a u Berlinu gdje je proveo više od 40 godina, sada žive i rade njegovi sin i kćerka sa porodicama.

U kući ožalošćene porodice okupili su se prijatelji i brojna porodica. Najbliža porodica nije bila u stanju da govori o tregadiji koja ih je iznenada snašla.

Neutješna supruga, kćerka i sin i njegovi unuci, samo su nijemo stajali kraj kovčega i opraštali se od oca porodice. 

- Vlada je bio veliki čovjek, vrijedan, radan, svima je pomagao. Prije dvije godine kupili su kuću i u Berlinu gde žive sin i kćerka sa porodicom. On i njegova žena Dušica ovdje su obično boravili od maja do novembra, a preko zime su bili sa svojom djecom. Nama su javili u toku noći i mi smo odmah krenuli iz Beča gdje radimo. Nismo se ni javili poslodavcima. Evo, Vladin brat je umro prije šest mjeseci, a sad odjednom nema više ni Vlade. Strašno - komentarišu članovi porodice stradalog čovjeka. 

Vozač automobila nije bio pod dejstvom alokohola i odmah se zaustavio i pokušao da pomogne, piše Blic.

>>>>> STRAVIČNI DETALJI SILOVANJA KOJE JE ŠOKIRALO SRBIJU: Ovo je osumnjičeni, a njegov otac je...