Velika tragedija u Bugojnu!

Jutros, u centru tog bosanskohercegovačkog grada, u neposrednoj blizini gradske zelene pijace došlo je do požara prizemnog stambenog objekta. Kako smo doznali od očevidaca požar je primijećen između 7 i 8 sati, a ubrzo su stigli vatrogasci Vatrogasnog društva Bugojno koji su Iokalizovali požar da ne bi došlo do širenja požara i da bi se zaštitili ljudi i materijalna sredstva u neposrednoj blizini, piše Bug.ba.

Također, u vrlo kratkom vremenu na lice mjesta pristigla su kola hitne pomoći bugojanskog Doma zdravlja. Nezvanično se doznaje da su stradale dvije mlađe osobe, piše spomenuti izvor.

Naime,  nakon gašenja požara u kući u ulici Kovačuša su nađena beživotna tijela stradalih mladića.

Kako je potvrdio predstavnik za javnost MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK) Hasan Hodžić požar je prijavljen jutros oko 8.20 sati.

- Na mjesto događaja su izašli službenici PS Bugojno i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Bugojno koji su pristupili gašenju požara koji je zahvatio veći dio kuće. Prilikom gašenja požara u unutrašnjosti kuće su pronađena dva beživotna muška tijela, mlađe starosne dobi. U saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom poduzimaju se mjere i radnje na utvrđivanju činjenica. U toku je uviđaj koji će otkriti kako je došlo do požara - izjavio je Hodžić, kako ga citira "Faktor".

Kako se nezvanično doznaje, stradali su Denis S. (24) i Muhamed M. (23). Prema također nezvaničnim informacijama dobijenim od komšija. stradali mladići su rođaci.

Fotografije s lica mjesta možete pogledati ispod...

Bugojno požar 27/09/18 1

Bugojno požar 27/09/18 1

Bugojno požar 27/09/18 1

Bugojno požar 27/09/18 1

Bugojno požar 27/09/18 1

Bugojno požar 27/09/18 1