Osnovna škola "Sava Šumanović" u Erdeviku (Vojvodina, Srbija) mjesto je nezapamćene tragedije u ovom sremskom selu. U okviru ove škole danas se dogodilo dvostruko ubistvo, kada je Predrag G. (53) ubio svoju suprugu Branislavu (49), inače direktorku škole, kao i školskog vozača Miroslava B. (56). Sam se nakon toga predao policiji.

Pošto je ubio vozača, Predrag G. se popeo do kancelarije svoje supruge, gdje je bila sekretarica. Osumnjičeni za ubistva joj je rekao:

POVEZANO
Erdevik ubistvo tugaUBICA IZ ERDEVIKA ŠOKIRAO IZJAVOM NA SASLUŠANJU: Do srijede sam imao najbolju ženu, a onda se...

- Skloni se Vesna da ne ubijem i tebe - navodno su njegove riječi prije nego što je pucao u suprugu.

Sumnja se da je motiv ovog zločina bio ljubomora.

POVEZANO
Erdevik zločin 1U JAVNOST IZLAZE PORODNIČNE TAJNE koje su prethodile 2-strukom ubistvu u Erdeviku (FOTO)

- Kad je ubio suprugu, čekao je policiju da dođe. Prije toga je došao autom, izašao noseći automatsku pušku, sjeo u parkić, i čekao da dođe vozač. Kad je on stigao, ušao je u školsko dvorište, pucao u njega, a zatim se popeo kod supruge - navode izvori na licu mjesta, koje citira Telegraf.rs

U trenutku pucnjave u školi nije bilo djece.

Ubistvo Erdevik 1

Direktorka Osnovne škole "Sava Šumanović" u Erdeviku, Branislava G. u srijedu je došla kod majke kako bi pobjegla od muža Predraga G. jer je bio mnogo ljubomoran, navodi spomenuti izvor. Problemi u ovoj familiji počeli su kada se mlađi sin razbolio, tačnije kada je dobio šećernu bolest. Branislava je tada svu pažnju usmjerila na sina, što Predrag nije mogao da podnese, ispričala je majka ubijene, Olgica Gnjidić.

Branislava je majci poručila da više ne može da živi sa njim. Kako Olgica tvrdi, njena kćerka je vezu sa vozačem navodno otpočela jer je mislila da će je on izvući iz lošeg braka.

- Predragova ljubomora je kulminirala kada je Branislava postala direktorka i kada je počela da prima veću platu od njega. Smatrao je da on treba da bude na višem nivou od nje, da više zarađuje. Njeno napredovanje je samo dolilo ulje na vatru - priča Olgica.

Ubistvo Erdevik 1

Dodaje da je on prijetio i djeci, da nju nikada nije tukao, ali da joj je uputio otvorene prijetnje. Stariji sin je uvijek branio majku.

- Sinoć je Predrag došao u moju kuću u želji da se pomire i pokušao je da uđe, ali mi je Branislava rekla: "Majko, ne puštaj ga, ubiće me". Pokušavala sam da ga smirim i rekla sam mu: "Sačekaj 15 dana da se smiri situacija, pa tek onda pričajte, da riješite stvari..."

- Jutros je ponovo dolazio i zvao, ali je majka to isto rekla. Otišao je kod ljekarke da uzme lijekove za smirenje. Ona nije htjela da mu da zbog recepta, a on nije htio da mu se piše recept jer je lovočuvar. Nije dobio te lijekove, otišao je i ubio Branislavu - izjavila je majka ubijene direktorke škole.

Ubistvo Erdevik 1