Na auto-putu Beograd-Niš (Srbija), između Ćuprije i Jagodine dogodila su se dva lančana sudara, u kojima je najmanje sedam osoba poginulo, a više od 35 osoba je povrijeđeno. Saobraćaj u oba smjera je zaustavljen, u sudaru je učestvovalo više od 40 vozila – kamioni, automobili na obje strane auto-puta. Neka od vozila su potpuno uništena, do neprepoznatljivosti...

Kako javlja Central medija, od četvoro poginulih u jednom sudaru, troje su najvjerovatnije stranci, a njihova tijela izvučena su iz automobila sa švajcarskom registracijom.

- Iz kamiona sa našim tablicama izvučeno je još jedno poginulo lice - izjavili su za ovaj portal u jagodinskoj hitnoj pomoći.

Naime, paralelno su se dogodile dvije saobraćajne nesreće, jedna u smjeru Beograd-Niš, druga u smjeru Niš-Beograd.

Prema procjeni policije, na mjestu nesreće, lakše i teže povrede je zadobilo 35 do 40 osoba, a oštećeno je više od 40 vozila, od kojih su neka potpuno uništena.

U Opštu bolnicu u Jagodini smješteno je sedam povrijeđenih osoba - dvoje državljana Srbije i po jedan Nijemac, Grk, Turčin, Albanac i Poljak.

Lančani sudar Srbija 09/10/2018 0

Kako je Tanjugu izjavio direktor bolnice Miloš Lukić, jedna osoba je prebačena na Odjeljenje neurohirurgije u Ćupriji, a ostale su zadržane u Jagodini, i radi se o hirurškim i ortopedskim povredama.

"Povrede su ozbiljne, ali niko nije životno ugrožen", izjavio je Lukić. U Urgentnom centru Opšte bolnice u Ćupriji, centralne i najveće zdravstevne ustanove između Beograda i Niša, na zbrinjavanju povrijeđenih "angažovani su brojni ljekari uključujući i direktora Slobodana Gajića", navedeno je Tanjugu.

U prvoj saobraćajnoj nesreći, od Beograda ka Nišu, četiri osobe su poginule, a deset osoba povrijeđeno. U toj nesreći učestvovalo je više od deset vozila, pri tome su se dva kamiona zapalila.

Drugi sudar se desio na istom mjestu, ali u drugom smjeru, od Niša ka Beogradu. U toj nesreći tri osobe su poginule, a više od 10 povrijeđeno. U sudaru je učestvovalo devet kamiona i nekoliko automobila.

Sudari su se dogodili u gotovo isto vrijeme jutros oko 7.15. Na lice mjesta upućeno je više vatrogasnih kola i kola hitne pomoći.

Uzrok nesreće je gusta magla zbog koje je vidljivost bila smanjena na desetak metara.

Lančani sudar Srbija 09/10/2018 0

"Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju", posvjedočio je za RTS jedan od vozača.

Na licu mjesta je ostao jeziv prizor, sudarili su se i kamioni, neki automobili su gotovo uništeni. Svjedoci su u šoku.

- Bilo je jako nepregledno, vidio sam pored sebe u kolima mrtvu ženu, a pored nje dvoje dece... - izjavio je jedan od očevidaca horora na auto-putu.

Vatrogasci su izvlačili ljude zarobljene u vozilima.

- Primamo teško povrijeđene po ubrzanom potupku. Nesreća je sa stravičnim posljedicama. Ljudi su bukvalno zgužvani. Primili smo devet lica već i neprestano dolaze novi. Dvoje od devet povrijeđenih u ovoj bolnici su teško povrijeđeni - izjavio je direktor ćuprijske bolnice dr. Slobodan Gajić, za Central mediju.

Vanredno je i u jagodinskoj bolnici gdje su sve ekipe pozvane i poslane na teren.

U jagodinskoj opštoj bolnici smješteno je šestoro povrijeđenih. Oni su u stabilnom stanju. Među njima je troje stranih državljana - Grk, Poljak i njemački državljanin.

Četvoro povrijeđenih je smešteno u KBC Kragujevac.

Lančani sudar Srbija 09/10/2018 0

Saobraćaj na auto-putu u oba smjera je u potpunosti prekinut. Alternativni pravac smjera Beograd-Niš je isključenje na petlji Jagodina ka gradu, do Ćuprije.

Iz Niša ka Beogradu isključenje je na petlji Ćuprija do grada, zatim do Jagodine gdje se nazad vozila vraćaju na autoput ka Beogradu.

Lančani sudar Srbija 09/10/2018 0