Četverogodišnji dječak Vuk Stefanović iz Smedereva (Srbija) nastradao je u nedjelju od povreda zadobijenih kada je na njega pala klizna kapija, teška najmanje 200 kilograma! Dječaka je, kako nezvanično doznajemo, s teškim povredama glave i grudnog koša otac odvezao u bolnicu u Smederevu, odakle je vozilom Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar u Beogradu. Nažalost, i pored svih napora medicinskog osoblja, dijete je ubrzo preminulo.

 Komšije i rođaci, sa kojima smo uspjeli da razgovaramo, su još uvijek u šoku i ne mogu da vjeruju da ih je takva tragedija zadesila.

Kapija stradalo dijete Srbija 07/18 0

- Komšija, čija je kapija pala na dječaka, radi u Švedskoj i tog dana je došao u Srbiju. Vuk je s ocem Draganom otišao u posjetu. Dragan je bio u kući, a mali Vuk je ostao da se igra s komšijinom djevojčicom u dvorištu. Igrali su se oko kapije, otvarali je i zatvarali. I onda se desilo... Vuk je u jednom trenutku gurnuo kapiju i ona je pala na njega - objašnjava jedna od rođaka koju smo zatekli u domu Stefanovića.

Kapija stradalo dijete Srbija 07/18 0

Dom porodice Stefanović

Ona je objasnila da su komšijsku ogradu radili majstori i da su tom prilikom skinuli graničnik velike klizne kapije.

- Niko vjerovatno nije obraćao pažnju na to, a da je bilo graničnika, vjerovatno se to ne bi desilo - smatra rođaka.

Prema njenoj izjavi, kapija je na dječaka pala u nedjelju oko 17.30.

- Otac mališana čuo je vrisku djeteta i istrčao je napolje. Podigao je kapiju, a mali Vuk je bio krvav. Vidjelo se da mu je povrijeđena glava, ali je davao znake života. Dragan ga je ubacio u kola i odmah ga odvezao do bolnice u Smederevu, ali kažu da su tamo čekali na sanitet više od sat vremena da bi dijete prevezli u Beograd - priča uplakana rođaka.

Kapija stradalo dijete Srbija 07/18 0

Baka poginulog dječaka

Dok smo s njom razgovarali, iz kuće su se čuli jecaji bake dječaka.

- Dijete moje, pa zar baka za tebe da prima saučešće. Da baka ide umjesto tebe, srećo moja - jecala je od bola očajna žena.

MAJCI POZLILO OD BOLA. Okupljeni rođaci i komšije navode da je Vuk bio jedino dijete Dragana i Margarete.

- Majci je pozlilo od bola i Hitna je intervenisala. Samo njihova duša zna kako im je. Tuga je to i bol koja se ne može izmjeriti - navodi jedan od komšija.

Kapija stradalo dijete Srbija 07/18 0

VLASNIK KAPIJE NE MOŽE DA SE POVRATI OD ŠOKA. Prema tvrdnjama komšija, kapija koja je pala na malog Vuka Stefanovića ima preko 200 kilograma.

- I vlasnik kapije je potpuno van sebe. Svjestan je da je tragedija mogla da bude veća i da je i njegova kćerkica, s kojom se Vuk igrao, mogla da nastrada. Da je znao šta će se desiti, vjerujem da ni on mučenik ne bi dolazio iz Švedske. Ni njemu nije lako. Njegova kapija je ubila dijete. Da čojvek nikom ne poželi – izjavio je jedan od komšija.

POVEZANO
Marcel (3) Poljska gušenje u veš mašini 0RODITELJI ZATEKLI UŽASAN PRIZOR: Njih sin (3) ugušio se u veš mašini tokom igre sa sestricom (5)