Supružnici D. Stepanović (75) i T.  Stepanović (81) su napisali oproštajno pismo, složili svoje lične stvari i ostavili novac za sahranu, a onda se ubili.

U Gerontološkom centru "Sunčana jesen" u Pančevu (Srbija) dogodila se tragedija kakva se ne pamti u ovoj ustanovi socijalne zaštite. U jutarnjim satima 12. jula osoblje doma je tokom redovne vizite pronašlo mrtve supružnike.

Po prvim i nepotvrđenim informacijama, najprije ubistvo pa samoubistvo izvršeni su pištoljem za koji je T. Stepanović imao dozvolu i koji je pronađen kod njega u ruci.

Takođe, nije potvrđeno kada se ovaj nemio događaj tačno zbio i niko od stanara nije čuo hice.

"Politika" piše da je bračni par sebi presudio u prvim satima 12. jula na terasi svog apartmana na drugom spratu centra.

Žena je pronađena sa ranom na glavi oslonjena na ruke, dok je njen suprug sa vidnom ranom na sljepoočnici od vatrenog oružja, u stolici na terasi.

- Supružnike, naše stanare pronašle su dve medicinske sestre u redovnom jutarnjem obilasku. One su najpre našle cedulju okačenu o kvaku na vratima, na kojoj je pisalo “Obratite pažnju na sobu 208”. Kada su otvorile vrata i otišle do terase zatekle su tela za stolom - izjavila je za spomenuti list jedna zaposlenica.

Prema navodima zaposlenih, supružnici Stepanović su prije svega uredno spakovali svoje cipele i garderobu i složili ih na krevet. Pored su nađene i njihove lične karte, nešto novca za kremaciju, kao i čaršafi kojima bi trebalo da budu pokriveni.

Ostavili su i oproštajno pismo u kojem nije konkretno naveden razlog za ovaj čin, ali između ostalog stoji “da je dosta” i da “je sve postalo besmisleno”.

Stanari doma tvrde da Stepanovići ničim nisu nagovijestili da bi do takve tragedije moglo doći.

Na lice mjesta po pozivu iz gerontološkog centra stigli su hitna pomoć, policija, nešto kasnije i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna I boračka pitanja. Policija je obavila uviđaj, tužilaštvo nije tražilo obdukciju te je dana dozvola za sahranu.

(Doznajemo.com/Telegraf.rs)