Svega 19 mjeseci stara kćerkica bivšeg američkog skijaša i osvajača olimpijskih i svjetskih medalja Bode Millera, utopila se nakon što je pala u bazen.

Miller je osvajao zlatne medalje na Olimpijadi i Svjetskom prvenstvu, a dvaput je bio ukupni pobjednik Svjetskog kupa u alpskom skijanju, što ga ukupno čini najuspješnijim muškim američkim alpskim skijašom ikad.

Malena Emeline Emmy Miller je pronađena bez svijesti u komšijskom domu u okrugu Orange (južna Kalifornija, SAD) i doktori nisu uspjeli da je reanimiraju.

U izjavi postavljenoj na Instagram, 41-godišnji Miller je naveo da je familija potpuno shrvana.

- Nismo mislili u milion godina da ćemo iskusiti ovakav bol. Njena ljubav, njeno svjetlo, njen duh nikad neće biti zaboravljeni - naveo je.

- Naša mala djevojčica voljela je život i živjela ga je u potpunosti, svakog dana. Naša familija moli za privatnost u ovim bolnim trenucima.

Bode Miller kćerka 1

Miller je osvajao zlatne medalje na Olimpijadi i Svjetskom prvenstvu, a dvaput je bio ukupni pobjednik Svjetskog kupa u alpskom skijanju, što ga ukupno čini najuspješnijim muškim američkim alpskim skijašom ikad

OČAJNA MAJKA. Bivši uspješni skijaš i njegova supruga Morgan Beck, profesionalna igračica odbojke na pijesku i model, bili su na druženju u subotu navečer kad se incident desio.

Djevojčica je nekako izašla iz vidokruga i otišla do bazena, gdje ju je očajna majka, kad je vidjela da je curica u vodi, pokušala oživjeti, ali bez uspjeha.

Bode Miller kćerka 1

U kuću u Coto de Cazi pozvana je i Hitna pomoć, koja je curica prevezla u bolnicu, no napori medicinskog osoblja nisu dali rezultat i u nedjelju je proglašena smrt djevojčice.

HITNE SLUŽBE. Nekoliko ljudi pokušalo je pomoći. U pozivu 911 čuju se pokušaji reanimacije. Jedna osoba je navela da je dijete bilo pod vodom "nekoliko minuta". Neki tvrde i da su osjetili slabi puls:

- Diši, djevojčice! Dovedite je*enu hitnu ovdje - odzvanjalo je, a ubrzo je i sama Morgan počela davati umjetno disanje. Iz tijela djevojčice već je izašla poprilična količina vode prije nego što su došli hitna i vatrogasci. 

- Cijelim putem (do bolnice) nismo imali puls. Nije završilo dobro... - izjavio je Tony Bommarito, šef lokalnih vatrogasaca.

Sirene vatrogasaca čule su se već za vrijeme poziva, tako da je pomoć došla brzo, no sve je bilo uzalud. Srce malene Emmy prestalo je kucati.

PAR, koji se vjenčao 2012. godine, ima i sina po imenu Edward Nash Skan Miller (3), a očekuju i treće dijete, koje bi na svijet trebalo doći u desetom mjesecu. Bode Miller ima i dvoje djece iz ranijih veza.

Skijaški svijet je izrazio tugu i saosjećanje s Millerovim zbog velikog gubitka.

Bode Miller kćerka 1

(Doznajemo.com)