Vijest o stradanju Edite Malkoč i Selme Agić potresla je cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Posebno je u šoku Bosanska Krupa i Bugojno, odakle su dvije studentice.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Udarene pješakinje Sarajevo 11/10/2016NAKON SINOĆNJE TRAGEDIJE U SARAJEVU: Stradale mlade djevojke, vozač koji ih je udario...

POVEZANO
UKCSIZVOR IZ BOLNICE O SMRTI DRUGE DJEVOJKE KOJU JE UDARIO "GOLF 6": Dovezli su je nama u...

POVEZANO
Studentice nesreća Sarajevo 10/10/2016OVO SU DJEVOJKE KOJE SU POGINULE SINOĆ U SARAJEVU: Potresna priča o Editi i Selmi

Tužna je činjenica da su, prije Selme, roditelji izgubili još jedno dijete u saobraćajnoj nesreći. Naime, kako Vijesti.ba doznaju, majka Selme Agić, studentice koja je sinoć poginula u stravičnoj nesreći u Sarajevu, izgubila je prije rata još jedno dijete. Kako kažu mještani Bugojna, Selmin brat takođe je stradao na sličan način u saobraćajnoj nesreći. Majka stradale Selme ima još dvoje djece.

Podsjećamo, policijski službenici MUP-a KS tragaju još uvijek za vozačem koji je sinoć u Sarajevu automobilom usmrtio dvije studentice. Pretpostavlja se da je riječ je o 25-godišnjem Sanjinu Sefiću koji je od ranije poznat policiji.

Selma Agić - nesreća

Sanjin Sefić

On je vozeći velikom brzinom ulicom Zmaja od Bosne kod Zemaljskog muzeja, navodno prošavši kroz crveno svjetlo, udario automobilom Golf VI crne boje studentice iz Bosanske Krupe i Bugojna, Editu Malkoč i Selmu Agić.

Jedna je preminula sinoć oko 21:40 na mjestu nesreće, dok je druga preminula oko ponoći nakon višesatnih pokušaja i napora medicinskog osoblja da sačuvaju njen život.

Bile su studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu

Novinarka Faktora bila je u posjeti prigradskom području Donja Krčana, gdje je Edita živjela sa roditeljima i starijom sestrom. U ovom mjestu je vladao šok i nevjerica.

Mještani, komšije, prijatelji i rodbina ne mogu vjerovati da se ova tragedija dogodila, a o Editi svi imaju samo riječi hvale.

– Pamtimo njen osmijeh, vedrinu, ali i dobar odnos sa svima – govore nam komšije.

Porodica Malkoč krenula je na put za Sarajevo kako bi preuzeli tijelo nastradale.

VOZIO KROZ CRVENO PREKO 100 km/h? Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) još uvijek tragaju za vozačem koji je sinoć kod Zemaljskog muzeja usmrtio dvije pješakinje, a kako je za medije potvrdila osoba koja je prisustvovala vršenju uviđaja, on je prošao na crveno svjetlo jureći više od 100 kilometara na sat.

Selma Agić - nesreća

Vozač automobila Golf VI crne boje se velikom brzinom kretao ulicom Zmaja od Bosne od Dolac Malte prema centru grada, a kod Muzeja je udario dvije ženske osobe - studentkinje iz Bosanske Krupe i Bugojna.

"Vozilo se brže od 100 km/h kretalo ulicom Zmaja od Bosne od Dolac Malte prema centru grada i na obilježenom pješačkom prijelazu je usmrtio dvije pješakinje. Prelazeći zeleno svjetlo na pješakom prijelazu jedna osoba je preminula na mjestu događaja, a druga iza ponoći tokom pokušaja reanimacije", kazao je sagovornik kojeg citira portal Klix, i dodao kako su na mjestu događaja ostali brojni polomljeni dijelovi automobila.

Dodao je kako je na osnovu tih dijelova izvršena identifikacija na mjestu događaja te je policija došla do određenih informacija o kojoj osobi bi konkretno moglo biti riječ.