Više stotina mještana Bugojna, i naselja Vesela oprostilo se danas od tragično stradalog trogodišnjeg dječaka Mehmeda Ćese, koji se utopio u rijeci Vesočnici u ponedjeljak.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Mehmed ĆesoUGAŠENE SVE NADE: U rijeci Vesočnici sinoć u 23:07 nestali trogodišnji dječak pronađen mrtav

Nakon ikindija-namaza okupljeni su proučili Fatihu ispred malog tabuta s Mehmedovim tijelom. Čuli su se samo turobni, teški uzdasi. Iza automobila sa tabutom veliki broj mještana.

Zaustavili su se nakon pedesetak metara, kod kuće familije Ćeso. Ispred kuće bili su uplakana majka Belkisa i njene kćerke Jasmina, Dženana i Rasma. Njihov brat Dženan bio je u koloni. Komšinice nisu mogle sakriti tugu i bol za malim Mehmedom. Mahali su za svojim miljenikom.

– Danas Vesela tuguje, jer ispraća jedno malo, nevino stvorenje – poručio je, između ostalog, mjesni imam Kemal ef. Tokmić.

Tabut je u mezar spustio otac Dževad, a posebno dirljivo bilo je prilikom učenja Kur’ana na kaburu. Dvije sure proučili su Amar Krpić i Amil Buštalić, polaznici mekteba iz Vesele, inače, u mektebskoj grupi u kojoj je i Mehmedov brat Dženan. To je kod prisutnih izazvalo posebne emocije.

Na dženazi su bili i pripadnici Gorske službe spašavanja Planinarskog društva Koprivnica, čiji je član Muhamed Bevrnja i pronašao malog Mehmeda.

Upravo je on u ime ove službe položio cvijeće na mezar malog Mehmeda.