Šezdesetogodišnji M.Š. ubio je tri godine mlađu suprugu H. Zločin se odigrao u petak oko 18:30 sati u selu Podgorani kod Mostara.

Kako piše Avaz.ba, svemu je kumovao alkohol. Mujo je tog dana bio pijan, te je izbila svađa između njega i supruge ispred pomoćnog objekta. On je upravo iz pomoćnog objekta dograbio automatsku pušku te izrešetao ženu. Izvor blizak istrazi otkrio je za spomenuti medij kako je žena pogođena s tri metka. Iako teško ranjena, pokušala je pobjeći od razjarenog supruga. Nekako je stigla do hodnika kuće, ali je onda, nažalost, izdahnula.

On je ubrzo došao za njom. Shvativši šta je uradio, okrenuo je cijev puške i ispalio sebi hitac u glavu podlegavši na licu mjesta.

Sin je u kritično vrijeme bio na poslu, dok su nevjesta i djeca bili u kući. Istražitelji su zbog toga odlučili da djecu izvuku kroz prozor, kako u hodniku ne bi vidjeli mrtvu nanu.

- Sin kada je došao kući i vidio šta se dogodilo, odmah je pitao za suprugu i djecu. Rekao je da je prava sreća što se nisu nalazili u blizini, jer bi ih sve pobio – tvrdi izvor Avaza.