Tužne vijesti o nestalom 21-godišnjaku! Naime, potraga za Amarom Ramićem i dalje je bez rezultata i strahuje se šta je s njim.

Podsjetimo, otkako je 2. maja oko 16 sati napustio svoj porodični dom u ulici Armije RBiH u Tuzli, 21-godišnjem Amaru Ramiću nema ni traga. Protekao je još jedan mučan dan za njegovu familiju, koja ništa ne zna.

POVEZANO
Amar Ramić POTVRĐENA STRAHOVANJASTIGLA STRAŠNA VIJEST O NESTALOM STUDENTU IZ TUZLE Amarovo tijelo pronađeno na nepristupačnom terenu

- Sve je isto kao i prvog dana. Nikakvih informacija. Apeliram na sve dobre ljude, ako su vidjeli nešto ili ako igdje vide Amara, da odmah jave meni na broj 061/163-987 ili najbližoj policijskoj stanici - zabirnut je Amarov otac Mehmed Ramić.

Ramićev izlazak iz haustora zgrade u kojoj stanuje, snimile su kamere. Od tog dana, otac Mehmed bdije nad prozorom u nadi da će ugledati svog sina Amara kako ulazi u stan.

- Nadzorne kamere iz ulaza pokazale su da je iz naše zgrade izašao u 16:02, s ruksakom na leđima. Hodao je nonšalantno i lagano. Ja nisam bio kući, Amar je samo majci rekao da ide do grada. Od tad, pa do danas, ja znam koliko i vi.

Amar Ramić nestao 1

Amar Ramić je student elektrotehnike Univerziteta u Tuzli, koji je redovno ispunjavao svoje fakultetske i porodične obaveze. Ništa nije ukazivalo na mogući nestanak...

- Amar se nije izdvajao od svojih vršnjaka, sasvim prosječan mladić. Dobar je student, očistio je prvi semsetar, polagao je neke ispite iz drugog semsestra. Ne sjećam se da je nekada izostao pet minuta s nekog predavanja. Voli elektrotehniku. Sjećam se da smo razgovarali o odlasku u Njemačku, ali govorio je da je njemu fakulutet prioritet. Da je planirao da ode, momak od 21 godinu bi to rekao svojim roditeljima. Znao je uzeti auto, ali ni to nije radio bez pitanja, navodi Mehmed Ramić.

Mladić je iz kuće izašao u crnoj trenerci i majici kao na fotografiji, s ruksakom, a na nogama je imao adidas patike. Amar je viskok oko dva metra, kratko je ošišan i nosi dioptrijske naočale.  

PROŠIRENA POTRAGA. Nakon što je Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) prijavljen nestanak, za Amarom neumorno tragaju timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ). Potraga je sa područja Tuzle bila proširena i na Kalesiju, Ugljevik, Čelić, Zvornik i Bijeljinu.

Osim pretraživanja lokacija, timovi su lijepili plakate s fotografijom nestalog mladića i potrebnim informacijama da bi se informirao što veći broj građana. U potragu su se uključili i studenti Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli, kolege nestalog Ramića.

Amar Ramić nestao 1