- Jučer nas je napustio student treće godine Fakulteta humanističkih nauka Ramo Bambur. Obavještavamo sve zainteresovane da Unija studenata organizuje prijevoz na dženazu našeg Rame. Autobus polazi u 13:45 ispred Studentskog hotela Mostar, a dženaza će se klanjati u 16:35 u mjestu Gračanica-općina Bugojno. Pozivamo sve zainteresovane da se jave u inbox jer je broj mjesta ograničen - navela je u petak ujutro na svojojoj Fb stranici Unija studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" Mostar.

Uz navodenje inicijala, policija je jučer potvrdila da je mladić inicijala R.B., rođen 1995. godine, počinio samoubistvo hicem iz vatrenog oružja u Gračanici kod Bugojna.

Kako je za javnost potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) u Gračanici kod Bugojna, mladić inicijala R.B. rođen 1995. godine, izvršio je samoubistvo.

Nezvanično se još juče pojavila informacija kako se 22-godišnjak ubio hicem iz vatrenog oružja, te da se radi o Rami Bamburu.

Policija je izašla na terenu kako bi se obavio uviđaj.

Motiv samoubistva za sada nije poznat. Bambur je studirao na Odsjeku za engleski jezik i književnost Univerziteta "Džemal Bijedić" Mostar. Svi za njega imaju samo riječi hvale.