Gospođa Nina Rudčenko (57) zadobila je stravične povrede, uključujući slomljeni nos i čeljust, tokom teškog iskušenja kad su je susjedi, dvojica braće, tukla puna dva sata baseball palicom...

Ta žena je bila prisiljena da sama sebi iskopa grob, a nasilnici su je živu zakopali.

Nina Rudčenko nasilje Ukrajina grob 1

Prema onome što su javili lokalni mediji, gospođa Nina je bila u svom domu u selu Marjanske (Ukrajina) kada su dva pijana brata upali u kuću.

27-godišnjak i 30-godišnjak tukli su je, a tortura je trajala oko dva sata, dok se napadnuta žena nije onesvijestila.

Zatim su je, pod okriljem noći, tako onesviještenu, odvukli do lokalnog groblja, gdje su počeli zalijevati vodom. Kada je žena malo došla sebi, natjerali su je da sama sebi iskopa grob i legne u njega.

- Legla sam u grob s licem okrenutim prema dole, a oni su me počeli zakopavati. Prekrila sam lice rukama, nastojeći da sačuvam nešto zraka. Oni su se u isto vrijeme smijali i govorili o planovima da pobiju cijelu moju familiju – prisjetila se Rudčenko.

- Nakon što su nabacali zemlju, čula sam ih kako se pitaju da li sam već mrtva, a zatim su otišli...

Nakon toga je 57-godišnjakinja ipak uspjela da se izvuče iz rupe u zemlji i nekako se dokopa svog doma udaljenog nekoliko kilometara. Na kućnom pragu je opet izgubila svijest.

Idućeg jutra ju je na podu pronašla njena sestra Ljudmila Gura. Ninino lice je bilo prekriveno modricama i krvlju, jako natečeno. Rođena sestra ju je jedva prepoznala.

Kada su je odveli u bolnicu i tamošnje osoblje je bilo šokirano povredama i smatraju pravim «čudom» da je ikako i preživjela. Između ostalog, gospođa Nina je zadobila potres mozga.

Nasilna braća su privedena i prijeti im dugotrajna zatvorska kazna. Navodno su se ranije sa ženom sukobili oko njihovog psa.

POVEZANO
Hikmet živ zakopanHIKMETA ZBOG DUGA MAFIJAŠI ŽIVOG ZAKOPALI: Nazvao brata iz groba koji mu je pomogao!