Muškarac koji je večeras poginuo u eksploziji u naselju Trošarina u Nišu (Srbija) je Dejan Šarković.

Šarkoviću je 2015. godine zapaljeno vozilo "renault modus", ali počinilac paljevine nije pronađen. On je paljevinu tada snimio i dostavio medijima kako bi pomogao istrazi, ali to nije dalo rezultata.

Prema prvim informacijama, on je večeras smrtno stradao prilikom aktiviranja eksplozivne naprave koja se nalazila u njegovom vozilu "opel meriva" parkiranom u naselju Delijski visi.

Stanari ulice gde je došlo do eksplozije navode da je on stanovao u blizini.

Dejan Šarković 1

Tragedija se dogodila u Francuskoj ulici, gdje je vozilo u plamenu bilo parkirano ispred kompleksa vojnih zgrada. Hitna pomoć je odmah intervenisala, ali je mogla samo da konstatuje smrt čovjeka.

- Gledala sam televizor, a onda je nešto puklo kao bomba! Uplašila sam se i odmah sam izašla na terasu, kao i većina komšija, da vidim o čemu se radi. Takvu eksploziju čula sam samo na TV-u. Nikad se ništa slično nije dogodilo ovdje u našem kraju - izjavila je za Kurir Dimić Vera iz Niša, koja živi u blizini.

Kako se doznaje, nastradali je zatečen za volanom svog automobila.

Kako za Kurir svjedoči Verin komšija, prizor je bio zastrašujući.

-  Vidio sam parčiće čovjekovog mesa oko automobila koji se potpuno raspao. Četiri ili pet vozila koja su bila u blizini takođe su se zapalila. Tragedija se desila pored kontejnera na nekih pet metara od ulaza u zgradu sa brojem četiri.

Dejan Šarković 1