30-godišnja žena iz Velike Britanije po imenu Stephanie Househam, podvrgla se operaciji kojom je slomljen i izravnan njen mali prst na nozi, kako bi da dan vjenčanja «mogla pogledati u oči svog supruga» Davida Pearsona (45). Ona je željela da može tog dana obući svoje «cipele iz snova». Objašnjava kako je htjela da se osjeti glamourozno na taj njen posebni dan i tvrdi da je svaka minuta bola koju je prošla zbog toga bila vrijedna!?

165 centimetara visoka mlada htjela je cipele sa štiklom, kako bi «oči u oči» mogla gledati svog 188 cm visokog životnog saputnika, javlja Grimsby Telegraph.

Sada se njene vjenčane cipele nalaze sa ostalim memorablijama s vjenčana na posebnom mjestu u kući, u otvorenoj vitrini za tu namjeru.

. Moj mali prst je uvijek štrčao vani poput kandže, tako da sam morala nositi sportsku obuću, što je značilo, opet, da sam uvijek morala oblačiti jeans odjeću. I dok sam bila mala, taj iskrivljeni prst je pravio rupe u tenisicama, pa je mama morala kupovati nove svako malo. Zbog njega sam također često zapinjala na noge od stola ili stepenice, što je bilo bolno. Sada kada radim na gradilištima, uvijek moram nositi zaštitnu obuću, tako da je operacija moje hodanje učinila uveliko komfornijimispričala je ova žena.

Stephanie Househam 0

Doktori su morali pokidati sve tetive i onda slomiti prst i izrezati ga...

Stephanie se prisjeća da je prije operativnog zahvata svaki put kad bi probavala nove cipele njena desna noga «legla» kako treba u obuću, dok s lijevom nogom to nije bio slučaj. Morala je uzimati takvu veličinu cipela, broj 42, koje nikad nisu izgledale glamournozno na njoj.

ODLUKU da ode na operaciju donijela je pred vjenčanje.

- Sve što sam željela za dan svog vjenčanja bile su lijepe cipele s potpeticama. Ljudi su govorili da ih niko svakako neće vidjeti ispod moje vjenčane haljine. Ali, ja sam htjela nešto posebno. Na kraju sam imala i haljinu i cipele «iz snova» i to je uspomena koja mi ostaje do kraja života – iskrena je ova žena.

POVEZANO
Žepče bračni uslovi 1UGOVOR O KOJEM BRUJI ŽEPČE: Evo šta muž sve traži od svoje supruge da posluša i radi, ILI ĆE RAZVOD!

Stephanie ima bijelu vitrinu s ornamentima u sobi u svom domu u Whitgift Wayu, gdje je stavila stvari koje je podsjećaju na vjenčanje, a njene cipele zauzimaju centralno mjesto.

Ona čak čuva i metalnu zakačku koja je učvrstila prst.

Stephanie Househam 0

Operacija je izvedena u bolnici «St Hugh» u Grimsbyju u 11. mjesecu prošle godine, a vjenčanje je obavljeno u sedmom mjesecu ove godine. Stephanie je u bolnici provela samo jedan dan.

- Sada mogu obući šta god želim i na našem «medenom mjesecu» sam bez problema mogla nositi sandale.

Stephanie Househam 0

NJEN SUPRUG koji radi u Međunarodnom inspektoratu u Imminghamu, izjavio je:

- Ranije, odlazak u trgovinu obuće bio je prava noćna mora. Uvijek sam je pokušavao uvjeriti da proba drugi par, ali uvijek je to završavalo frustracijom i lošim raspoloženjem. Ona bi za neke posebne prilike probala naći obuću koja bi pristajala uz odjeću, ali to bi uvijek završilo tako što bi rekla «Ja neću ići»...

- Odlazak u shopping sa ženom je za svakog muškarca noćna mora, ali sada ipak to nije toliko loše. Ovo je za nju bio veliki podstrek kada je u pitanju samopouzdanje i sada može izabrati ono što želi, i nije vezana samo za jeans. Čak može nositi cipele s kaišićima.

POVEZANO
Juso i Elma vjenčanje Kalesija 07/08/2017 1VJENČANJE O KOJEM PRIČA KALESIJA (07.08.2017.) Evo šta su uradili Juso i Elma! (FOTO)