Oglasila se i 17-godišnja Dženita Mujčinović, djevojka koja tvrdi da je trudna s mladićem Elvedinom Hamzićem oko kojeg se posljednjih dana u javnosti digla velika prašina nakon što je njegova familija objavila da je nestao. Ona tvrdi da Elvedinov otac sve vrijeme znao gdje mu se nalazi sin.

– Elvedin Hamzić je bio svojevoljno kod mene. Njegov otac je to znao, bio je tu. Oni su tvrdili da je drogiran, a uopće nije bio ni otet. Momak je spavao sa mnom, dijete je njegovo. Oboje smo tu pogriješili, i on i ja – izjavila je Dženita, poručivši da želi da se konačno zaustave priče o tome da je mladić otet, piše "Dnevni avaz".

U prilog je poslala i fotografiju iz kreveta s Elvedinom, navodeći da se na njoj jasno vidi da "nije otet".

Dženita Elvedin

Foto: Kuća u kojoj je boravio mladi Hamzić

Ona je istakla i da ne namjerava prekidati trudnoću te da želi roditi dijete.

– On je rekao da će priznati dijete kad se rodi, ali da prvo uradi DNK analizu – tvrdi Mujčinović.

Dženita Elvedin

Podsjetimo, nakon brojnih medijskih natpisa i višednevne potraga, sinoć je reagirao Elvedin Hamzić.

– Ne želim biti neki konj i nasilnik. Došao sam dobrovoljno svojoj kući, ja nisam naučio na njihov mentalitet života. U onakvoj kući ne žive podstanari. Pričaju i hljagaju moju porodicu, a vrlo se dobro zna ko smo mi, Hamzići. A ove tri su vrlo dobro poznate ko su i šta su. Bitno je da sam ja izvukao živu glavu – poručio je, između ostalog, Hamzić.

POVEZANO
Elvedin Hamzic nestao 2Konačno se oglasio Elvedin Hamzić, kojeg su navodno OTELE DJEVOJKE: "Izvukao sam živu glavu"

- Ima Bog, on sve vidi. On vidi šta je Elvedin uradio nama, mojoj porodici. Dijete mi je upropastio - izjavila je Miralema Mujčinović, majka djevojke koja, prema njenim tvrdnjama, nosi dijete Elvedina Hamzića.

Ona se javila sarajevskom Avazu nakon što se ovaj mladić prvi put oglasio nakon navodne otmice i povratka kući. Mujčinović smatra da je Hamzić upropastio život i njoj i njenom djetetu.

- Ja sam sad iz Hitne došla. Nisam dobro. Sve je ovo uticalo na mene. Ali, nisam ja tu ni bitna. žao mi mog djeteta. Ona ima samo 17 godina. Loše je. Treba li slom živaca da dobije - upitala je Mujčinović.

Istakla je da je Elvedin dobrovoljno došao kod njih kući.

- Bio je tu, on bi 24 sata spavao, ništa da ne radi. Pitao me ima li droge i alkohola u kući. On je mene pokrao, ovo što je uradio je dno dna - zaključila je Mujčinović.

Podsjetimo, prava drama odvijala se od 13. januara u Dubravama. Lukavčanin Elvedin Hamzić, čija se porodica 16. januara oglasila na Facebooku apelom tražeći pomoć u pronalasku ovog mladića, sinoć je, "pobjegao" od "otimačica".

Podsjetimo, jedna od rodica ovog mladića je tvrdila da su Elvedina otele dvije žene iz Dubrava te da ga drogiraju i drže zarobljenog u svojoj kući. No, Hamzić se sinoć vratio kući, a o djevojci i njenoj majci nije imao lijepe riječi.

POVEZANO
Elvedin Hamzic nestao 1MLADIĆ ELVEDIN IZ BOSNE ZAVRŠIO U RUKAMA 2 DJEVOJKE Nestao nakon što su ga zatočile i ne puštaju ga?