Velike reakcije javnosti izazvala je objava djevojke iz Sarajeva na `Spottedu`, nakon čega su je mnogi nazvali «sponzorušom».

Ona je odlučila da pokuša objasniti svoje stavove, na ovaj način, između ostalog napisavši...

- Dužna sam svima objasniti i replicirati na silne komentare kojima sam bila izložena... Jasno sam u svojoj objavi dala do znanja da ne želim prosječnog momka za sebe, a momak koji sa svojih 27 godina radi kao skladištar u `Bingu` (trgovački lanac, op.prir.) je upravo to, prosječan. Kao što je i za svaku normalnu curu, bilo u Sarajevu ili negdje drugo, prosječan i običan. I nije privlačan. Takvi tipovi jedva da su sposobni da se brinu o sebi, a kamoli o nekome drugom, ili eventualno budućoj porodici. Ja studiram medicinu, dajem sve u roku, ambiciozna sam i imam visoke zahtjeve i standarde. Znam da vrijedim i shodno tome, tražim takvog muškarca...

...Sve ove cure (sramota za ženski rod kakve su mi komentare pisale) su u stvarnosti najveće oportunistice koje na sva zvona pričaju da vjeruju u kokuznu ljubav, da im sve može pružiti neko kome je životna ambicija raditi dovijeka u skladistu, da im je muškarac po mjeri znojavi i pogrbljeni čovjek koji nosa pakete u `Bingu` za sitniš koji je jedva dovoljan da i on sami preživi mjesec.

Sve one tako pričaju kad u virtuelnom svijetu treba osuditi nekoga ko je samo želio biti iskren. A u realnom svijetu, sve ove cure računaju i kalkuliraju ko im je bolja prilika, navečer kad se osame, smišljaju taktiku kako da pronađu nekog sa dobrim pasošem, i sa bijesnom mankinom i dobrim poslom, da mogu da se uvale i obezbjede za čitav svoj život.

Takve romantične duše sto propagiraju da se može živjeti od lažnih emocija, patetične romantike i uvenulih ruža su najveće sponzoruše i takve uglavnom najbolje prođu u životu – smatra spomenuta djevojka i zaključuje:

- Nisam vidjela u `Bingu` da za kasom radi neka moćna Instagram manekenka, mahom su to sve cure i žene, koje su obični prosjek. I niko se i ne lakata za te cure, jer nisu nimalo privlačne. I onda se ovdje nađu neke precijenjene Facebook persone koje mi žele dijeliti neke životne lekcije. Zapitajte se, cure, koliko ste licemjerne u svojim komentarima, a svaka od vas želi da ima pored sebe momka koji će joj obezbjediti sve u životu, a na vama je da budete samo lijepe i zavodljive?

Nijedna od vas ne bi da se vozi u golfu dvici i da živi od 500 maraka mjesečno sa mužem koji lomi leđa u skladištu `Binga`?

Znate u teoriji, sve one padaju na orošene ruže, na svježu romantiku, na dubokoumne stihove Balaševića, na Oliverov sjetni pogled ka morskoj pučini, dok u praksi završe sa ćelavom i debelom sirovinom iz Njemačke, koji vozi bijesnog Audija...