Vraćao sam se kući traktorom poslije prskanja voća kad sam u jarku vidio slupan automobil i dječaka koji je trčao za mnom i dozivao pomoć. Zaustavio sam se, a dijete je tresući se govorilo: "Pomozite mi, mama i tata su mi u jarku!"

Ovim riječima za Kurir počinje ispovijest Željko T., vlasnik plantaže jabuka, koji se prvi zatekao na mjestu tragične saobraćajne nesreće na putu Novi Slankamen - Novi Karlovci, u kojoj su poginuli beba N.Ž. (1) i njen brat N.Ž. (8), dok su njihovi roditelji V. Ž. (26) i M. Ž. (34) teško povrijeđeni. Maleni M.Ž. (5), koji je dozvao pomoć, jedini je prošao s lakšim povredama.

POVEZANO
Sudar na autoputu ilustracijaDvoje djece nastradalo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Novi Karlovci-Novi Slankamen

- Kada sam se zaustavio, dječak je kroz suze ponavljao: "Nismo mi krivi, mi smo dobra porodica, pomozite, nismo mi krivi..." Jadno dijete se treslo. Iako sam i sam bio u šoku, stavio sam ga na traktor i vratio se unazad kako bih osvijetlio mjesto na kojem se nesreća desila. U tom momentu su počela da nailaze i druga kola i da se zaustavljaju kako bi svi pomogli - prisjeća se Željko T.

- Mladići su izvlačili ljude iz smrskanog automobila, a dijete, za koje sam kasnije čuo da je preminulo, ležalo je na putu jer je ispalo iz auta. Tu scenu nikad neću zaboraviti.

MEZIMICA. Prema tvrdnjama mještana, beba koja je nastradala u saobraćajnoj nesreći bila je pravi mali anđeo, prelijepa i vesela.

- Bebica je u februaru napunila godinu dana i tada su joj pravili slavlje u restoranu. Ma rođendan je bio kao iz bajke! V. Ž. i M. Ž. su poslije dva sina dobili kćerku, koja je bila prava miljenica...

Novi Slankamen nesreća porodica 1

Teško povrijeđena majka s nastradalom bebom (Foto: Facebook)

Sve vrijeme sam bio uz mališana koji nije mogao da dođe sebi. Jezivo je bilo i za mene, a kamoli za dijete koje je vidjelo kako mu je cijela porodica stradala - dodaje sagovornik beogradskog lista. Kako objašnjava, u prvom trenutku nije ni znao da se u olupini nalazi i beba, jer se ona nije vidjela.

- Hitna pomoć je prvo odvezla dječaka koji je ležao na putu i oca, a drugim kolima su krenuli da voze majku i mališana kojeg sam čuvao. Šok je uslijedio kada je dijete iz saniteta počelo da viče: "Gdje mi je sestrica?" Tada su policajci počeli da traže po kolima i našli djevojčicu, koja je, nažalost, već bila mrtva - jedva je izgovorio Željko T.

RODITELJI SE OPORAVLJAJU. Kako se nezvanično doznaje, povrijeđeni M. Ž. prebačen je u Grudnu bolnicu u Sremskoj Kamenici i nalazi se pod stalnim nadzorom doktora.

- Njegova supruga je u stabilnijem stanju, pa je iz KCV juče transportovana u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici - naveo je Kurirov izvor i dodao da se njihov sin uspješno oporavlja.

MJEŠTANI Novih Karlovaca i dalje su u potreseni zbog tragedije koja se dogodila u utorak uveče.

- Baba i deda stradalih mališana su u šoku i ne mogu da se oporave, dolazila im je i Hitna pomoć jer im je pozlilo. Oni u ovom bolu moraju da organizuju sahranu unučića, a sin i snaja su im u bolnici u teškom stanju. Jadni roditelji, neće moći ni da sahrane dječicu - tužni su mještani.

Novi Slankamen nesreća porodica 1