Nagrađivana japanska glumica Juko Takeuči, pronađena je bez znakova života u svom domu u Tokiju. Preminula je u dobi od 40 godina života, javljaju agencije. Navodno je njeno tijelo pronašao suprug, Taiki Nakabajaši u njihovom domu, a smrt je proglašena u bolnici.

Policija je pokrenula istragu, čiji prvi rezultati upućuju na suicid. Navodno se 40-godišnjakinja objesila!?

Lokalni mediji pišu da ništa nije slutilo na tragediju. Navodno, glumica, suprug i njihovo dvoje djece su zajedno večerali, a na njoj se nije primijetila promjena raspoloženja niti da nešto nije u redu. Zatim je odvela djecu na spavanje, a njeno tijelo ujutro je našao muć, zbog čega se pretpostavlja da se objesila dok su svi spavali.

Glumica je bila popularna u Japanu, a najpoznatija je po hororu iz 1998. «Ringu», koji je adaptiran i u Hollywoodu (The Ring). Četiri godine zaredom, od 2004. do 2007. ona je dobivala nagradu kao najbolja glumica Japanske filmske akademije, što je verzija «Oscara» u ovoj azijskoj zemlji.

Njena agencija «Stardust Promotion» u pisanoj izjavi je navela kako su šokirani i rastuženi viješću o smrti glumice.

Takeuči je također glumila u HBO-ovoj seriji iz 2018. «Miss Sherlock (Holmes)», koja je prikazana u brojnim zemljama, uključujući Sjedinjene Države.