Otkad je društvenih mreža, žene i muškarci mogu da DOznaju mnogo toga o potencijalnim partnerima na osnovu njihovih objava i ostalih online aktivnosti.

I dok žene redovno tako istražuju informacije o muškarcima, često zaboravljaju da to rade i oni.

Znate li šta najviše gledaju na vašem Facebook profilu? Pa, naravno, nekoliko njima najvažnijih stvari.

1. Ko lajkuje i komentariše ono što objavite

Naravno, mislimo na ostale muškarce, na koje su ljubomorni, htjeli to oni da priznaju ili ne.

2. Vaše fotografije

Apsolutni broj 1, šta muškarci gledaju na društvenim profilima žena, svakako jesu fotografije. Prvo ako može one s ljetovanja, a zatim i ostale. Imate li previše “duck face” slika koje im idu na živce? Možda je vrijeme da pregledate profil i malo ga počistite.

3. Ko su i kakvi su vam bivši momci

Prije postojanja društvenih mreža za dobijanje ovakvih informacija morao bi da Vas pita tokom susreta. Sada treba samo da pronjuška Vašim profilom i vidi postoje li još neki tragovi.

4. Čime se bavite, koju muziku slušate

Facebook je odlično mjesto i za dobijanje informacija o Vašim interesovanjima. Kakvu muziku volite, gdje izlazite, čime se bavite u slobodno vrijeme, šta čitate, sve to može doznati iz Vaših objava i stranica koje pratite.

5. Gdje se nalazite

Praktično niti jedan muškarac ne može odoljeti pogledati gdje ste se checkirali, kada niste s njima. Uostalom, znate i kako je ista situacija i kod Vas.

– Predsjednik vijeća Županijskog suda u Zadru dostavio je prijedlog da se za suđenje u kaznenom predmetu protiv optužene B.B. i optuženog Ž.Š. zbog kaznenog djela iz članka 106., stavka 3. Kaznenog zakona u povodu optužnice Županijskog državnog odvjetništva od 14.09.2016. godine, odredi drugi stvarno nadležan sud. U prijedlogu se navodi da taj sud iz objektivnih razloga nije u mogućnosti suditi optuženicima u prvom stepenu, jer su svi suci tog suda isključeni zbog učestvovanja u radu na predmetu u pretkaznenom postupku, odnosno u postupku ispitivanja optužnice, stoji u obrazloženju Vrhovnog suda koje potpisuje predsjednica vijeća Senka Klarić-Baranović, javlja Zadarski list.

Optužnica protiv majke i njenog partnera za se*s, koja je u međuvremenu bila preinačena u smislu pravne kvalifikacije djela, nije dostupna za javnost zbog zaštite maloljetne žrtve.