Nail bi, navoi, bio sretan kada bi izgledao poput svojih vršnjaka. To je moguće ukoliko se podvrgne operativnom zahvatu koji je izvodljiv jedino u Beogradu...

Pažnju javnosti u BiH, ali i regionu izazvao je sedmogodišnji Nail Jakupović iz Bihaća. Gostujući u emisiji "Ispuni mi želju" Nail je otkrio da ga drugari u školi zovu strašilo, piše Hayat.ba.

POVEZANO
Nail dječak kapciSEDMOGODIŠNJI DJEČAK NAIL: Drugari u školi me zovu "Strašilo"

Naime, Nail  zbog problema sa živcima na očnim kapcima ne vidi dobro. Nabori kože oko očiju predstavljaju prepreku Nailu da dobro vidi jer smanjuju njegovo vidno polje.

Ova nesvakidašnja priča nikoga nije ostavila ravnodušnim. Nail bi, navodi, bio sretan kada bi izgledao poput svojih vršnjaka. To je moguće ukoliko se podvrgne operativnom zahvatu koji je izvodljiv jedino u Beogradu.

Međutim, da li će operacija biti moguća trebalo bi se doznati nakon prvog pregleda na koji Nail treba putovati već za nekoliko dana.

Urednica spomenute emisije Džena Zeničanin familiju Jakupović iz Bihaća obradovala je još jednom viješću.

- Redakciji "Ispuni mi želju", nakon što je objavljen prilog u našoj emisiji, javio se jedan poznati, ugledni sarajevski doktor koji će snositi troškove prvog pregleda, a ukoliko dođe do operacije, i troškove iste. Također, doktor je samoinicijativno nazvao kliniku i rezervisao termin za pregled. Ovom prilikom mu se zahvaljujemo – navodi Zeničanin, ističući kako sarajevski doktor nije želio da se njegovo ime spominje u javnosti.

Njegova majka zaplakala je u studiju nakon što je dobila novac kojim je osigurana operacija neophodna ovom malom dječaku.

Osim toga, porodica je dobila i sredstva potrebna za putne troškove i boravak u Beogradu.

Šta se to još desilo u studiju emisije "Ispuni mi želju", kakve su bile rekacije Nailove majke na njegove riječi, ali i ko je sve pustio suzu pogledajte u videoprilogu...