Supruga legendarnog vozača Formule 1, Michaela Schumachera, Corinna, odgovorila je na tvrdnje bivšeg šampionovog menadžera da ona krije pravu istinu o stanju u kojem se nalazi njen suprug.

Sedmerostruki prvak u F1 Schumacher, pretrpio je ozbiljnu povredu mozga tokom skijanja u francuskim Alpama krajem 2013. godine, nakon čega je ostao u komi.

POVEZANO
Michael Schumacher kombinezonMichael Schumacher TAJNO SNIMLJEN u vili?! "Pojavi se suza u njegovome oku kad ga okrenete prema..."

ŽENEVSKO JEZERO. Otad je u javnost «procurilo» jako malo informacija o njegovom stanju, a u devetom mjesecu 2014. godine Schumy je prebačen na nastavak liječenja u privatni posjed, kuću familije na Ženevskom jezeru, gdje o njemu brine tim stručnjaka, koji su se obavezali da neće iznositi nikakve detalje o zdravlju 50-godišnjaka!

Ranije ovog mjeseca, Willi Weber, koji je dugo vremena radio kao Schumacherov menadžer, izjavio je kako vjeruje da se Corinna Schumacher boji da u javnost dospije istina o pravom stanju njenog supruga. On tvrdi da je ona odbila nekoliko njegovih zahtjeva da posjeti nekadašnjeg vozača»Ferrarija».

Michael Schumacher krug Corinna

RIJEDAK INTERVJU. Ali sada je sama Corinna, u jednom od rijetkih razgovora za medije, odgovorila ne ove tvrdnje – navodeći kako je legendarni pilot bolida «u najboljim mogućim rukama» i da ona samo slijedi želju svoga supruga držeći podalje od javnosti detalje o njegovom zdravlju!

- On je sada u najboljim rukama i mi činimo sve što možemo i što je u ljudskoj moći da bismo mu pomogli – izjavila je gospođa Schumacher za She's Mercedes magazin.

- Pokušajte da razumijete da mi ispunjavamo Michaelovu želju da informacije o njegovom zdravlju držimo tajnim. On je uvijek želio da se ova tema i ova vrsta osjetljivih informacija ne iznosi u javnost i da ostane privatna– dodala je.

Michael Schumacher krug Corinna

PODSJETIMO, Weber je ranije govorio ovog mjeseca u njemačkom TV dokumentarcu «Priča Michaela Schumachera» (The Michael Schumacher Tale).

Tada je on rekao: «Znam da je Michael teško povrijeđen, ali ne znam kakav je napredak u međuvremenu. Volio bih to znati. Ali, nažalost, Corinna je odbila moje zahtjeve da ga posjetim. Ona se vjerovatno boji da bih vidio kakvo je pravo stanje i da bih o tome obavijestio javnost...

...Čvrsto vjerujem u Michaelov oporavak zato što znam kakav je on borac. Ako postoji najmanja šansa, on će je ugrabiti. Ovo ne može biti kraj. Molim se za njega i uvjeren sam da ću ga ponovo vidjeti».

SEDAM TITULA. Schumacherovih sedam F1 titula uključuje i pet naslova zaredom između 2000. i 2004. godine.

Nakon što je nedavno osvojio šesti naslov, približio mu se Lewis Hamilton.

POVEZANO
Michael Schumacher 1FAMILIJA OBJAVILA FOTOGRAFIJE MICHAELA SCHUMACHERA i šokirala javnost! (FOTO)