Kući pjevačice Nataše Bekvalac u Čeneju nadomak Novog Sada (Vojvodina, Srbija) prijeti rušenje jer ona nema dozvolu za gradnju, piše beogradski Kurir, koji je vijest objavio pod egidom "ekskluzivno".

U dokumentaciji do koje je došao taj list piše da je pjevačica uredno preko tadašnjeg advokata Nemanje Aleksića podnijela zahtjev, ali ju je Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove Novog Sada odbila. Kao obrazloženje je navedeno da na toj parceli nije dozvoljeno podizanje objekta, jer je u pitanju poljoprivredno zemljište, a ne građevinsko.

- Nataša je kupila plac u Čeneju, na kojem je počela da gradi kuću s bazenom. U to vreme je bila u braku s direktorom "Pionirskog grada" Ljubom Jovanovićem, koji se time bavio. U međuvremenu njih dvoje su se razveli, a on je sve papire i uputstva za dobijanje građevinske dozvole ostavio advokatu. On je u pevačicino ime u junu ove godine podneo novi zahtev za izdavanje građevinske dozvole, ali je odbijen - tvrdi izvor na koji se poziva list.

On nastavlja da je inspekcija upozorila Natu da mora da dostavi ispravnu dokumentaciju ili će, u suprotnom, objekat biti srušen.

- Nataša je priložila svu potrebnu dokumentaciju, kao i nacrt projekta. Izlaskom inspekcije na teren i uvidom u papire, kao i u katastar, utvrđeno je da se zemljište koristi u namenu za koju nije predviđeno. Parcela je upisana kao njiva 1. klase, što znači da je u pitanju poljoprivredno zemljište na kojem nije dozvoljena gradnja. Može da se zida tek kad se preimenuje u građevinsko, što Nataša nije uradila. Za to su joj bila potreba dodatna novčana sredstva, kao i posebna papirologija - završava izvor.

Pjevačica je planirala da se iz stana na Dedinju poslije porođaja preseli na salaš, ali pošto kuća nije završena niti se zna šta će biti s njom, to sada nije izvodljivo.

META PROVALNIKA. Natašina kuća na salašu nedavno je bila na meti provalnika. Iako je pjevačica zaposlila čuvara, lopovi su tokom noći upali i odnijeli vrijedan alat.

- Lopovi nisu uspeli ništa vredno da ukradu jer kuća nije dovršena i u njoj nema ničega. Jedino što su uspeli da odnesu je alat od majstora. Čuvar je tek dan nakon pljačke shvatio da se dogodila provala, pa je o tome obavestio Natašu, koja je slučaj prijavili policiji. Tokom akcije lopovi su pričinili manju materijalnu štetu na ulaznim vratima - izjavio je sagovornik, inače prijatelj Nataše Bekvalac.

POVEZANO
Nataša Bekvalac suzeZa već sada bivšeg muža: POTRESNA PORUKA Nataše Bekvalac!