U Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu protiv majke dvanaestogodišnjeg S.J. koji je prije nedjelju dana na ulici usmrtio Dragutina Todorčevića (64) iz Futoga zapalivši ga, već se vodi postupak zbog zanemarivanja djeteta.

Ovaj postupak je pokrenut na osnovu krivične prijave policije, podnijete prije osam mjeseci, jer se maloljetnik sumnjiči da je učestvovao u razbojništvu.

Da li će i kada biti pokrenut još jedan postupak protiv roditelja, treba se odlučiti nakon Više javno tužilaštvo prikupi informacije i podatke od policije i Centra za socijalni rad i dostavi ih Osnovnom tužilaštvu. Policija je Tužilaštvu proslijedila krivičnu prijavu, a i Centar za socijalni rad im proslijedio šta su sve preduzeli.

POVEZANO
Dječak zapalio beskućnika Novi Sad 1OVO JE DJEČAK KOJI JE ZAPALIO BESKUĆNIKA: Pogledajte u kakvim uslovima živi! (FOTO)

Dječakova majka se zbog lošeg zdravstvenog stanja nalazi u Institutu u Sremskoj Kamenici. 

S.J. je smješten u dom za maloljetne delinkvente u Pančevu.

Inače, u Vojvodini ne postoji ustanova za djecu problematičnog ponašanja mlađu od 14 godina pa se čekalo odobrenje Ministarstva rada.

Podsjetimo, dječak ne podleže krivičnoj odgovornosti s obzirom na to da nema navršenih 14 godina.

Dodajmo još da su inspektori Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku i Ministarstva za rad i socijalna pitanja obavili su vanredni nadzor u novosadskom Centru za socijalni rad i u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.

POVEZANO
Dragutin TodorčevićŠOK KAD SE OTKRILO: Znate li ko je bio beskućnik kojeg su zapalila djeca, i kako je završio na ulici

(Doznajemo.com/021)