Topčić Polje jedno je od mjesta koje je najteže stradala tokom katastrofalnih poplava koje su u petom mjesecu 2014. godine pogodile regiju.

Ubrzo je počela obnova, a u nekim situacijama bilo je i kontroverzi poput izgradnje jednog puta o kojem nam je pisao čitalac, na što se možete podsjetiti u povezanom sadržaju.

POVEZANO
Topčić Polje put april 2017MISTERIJA PUTA U TOPČIĆ POLJU: "Želim da ostanem anoniman, ali neka građani vide ovo!" (FOTO)

- Molim vas da ovo objavite. Radi se o putu Topčić polje Starina, gdje je na dijelu puta koji je postojao i prije poplava put pomjeren prema potoku umjesto da ide starom trasom. Od mještana sam dobio informacije da je ovaj betonski stub kod kuće bio u medi puta i parcele, a iz kojih razloga je ovo urađeno treba preispitati. Inače, parcela o kojoj je riječ je vlasništvo majke i daidže Naidina Ahmetspahića, kadra SDA, pisao je tada ovaj građanin.

Topčić Polje put 2020 april 0

Foto: Snimak iz 2019. godine kad je put oštećen nabujalim potokom

Sada nam se javio sa novim informacijama:

- Opet vam se javljam vezano za put Topčić Polje - Starina, za koji smo vam pisali 2017. godine, a na osnovu koga je proširena parcela koja se nalazi uz put i vlasništvo je Sarajlić Nezira i njegove sestre.

Prošle godine u februaru mjesecu nabujali potok je zbog pomicanja puta prema potoku, a proširenja njive na uštrb puta oštetio put koji ni do danas nije saniran, a dolazili su iz SDA, obećavali da će uraditi, kao i gradonačelnik, ali sve ostade na obećanjima.

Topčić Polje put 2020 april 0

Vlasnik je sada to i ogradio bodljikavom žicom, tačno do ivičnjaka tako da sad nema ni trotoara, a put je ionako uzak.

Obraćali smo se i MZ Topčić Polje i rekli su da su zvali nadležne službe, ali da zbog novonastale situacije nisu u mogućnosti odmah izaći na teren. Molim da objavite uz anonimnost. Lijep pozdrav!

Topčić Polje put 2020 april 0

(Doznajemo.com)