Od ponedjeljka, 07.11.2016. u programu OBN TV sa emitovanjem treba početi nova američka serija "Dobra žena". Gledaoci OBN TV seriju bi trebali moći pratiti od ponedjeljka do petka, u terminu od 23:25h.

Naslovna protagonistica, čiji lik tumači Julianna Margulies je Alicia Florick, čikaška pravnica čiji je suprug, politički ambiciozni javni tužilac Peter Florick (koga tumači Chris Noth), bio razotkriven i osramoćen u korupcijsko-sek*ualnom skandalu. Radnja prati njene napore da, nakon što je javno ponižena nevjerom svog muža, ponovno započne karijeru advokata.

Autori serije su bračni par Robert i Michelle King, koji su, prema vlastitim riječima, inspiraciju pronašli u stvarnom životu, odnosno sek*ualnim skandalima vezanim uz popularne i ambiciozne političare kao što su Bill Clinton, John Edwards i Eliott Spitzer, a čije su supruge Hillary Clinton, Elizabeth Edwards…

U dramskoj seriji ,"Dobra žena" glavna glumica Alicia Florick (Julianna Margulies) tumači ulogu supruge i majke, koja nakon što joj suprug završi u zatvoru zbog slučaja političke korupcije i sek*ualnog skandala, hrabro preuzima brigu o porodici. Inače, Julianna Margulies je dobila Emmy i Zlatni Globus za ovu ulogu, nakon emitovanja 1. sezone u Americi.

(Doznajemo.com/Promo)