Iako je cijela priča o "aferi Mušinbegović i drugi", kreditnoj prevari koja je široj bh. javnosti postala poznata nakon medijskih izvještavanja, počela prije 13 godina, brojne su posljedice koje žrtve ove afere osjećaju i danas.

Priča koja je sudski epilog dobila 2011. godine i danas odnosi žrtve, a posljednja u nizu jeste Džemal Buhić iz Gračanice kod Visokog, koji je počinio samoubistvo zbog kredita nastalog u ovoj aferi, a koji je bio primoran vraćati tokom svih ovih godina, piše Visoko.co.ba.

Podsjetimo, u toj aferi su podignuti krediti u sedam banaka, a kao nosioci kredita ili žirante "založen" je veći broj ljudi.

Buhić je otišao tiho, bez mnogo riječi, nakon dugogodišnje borbe sa kreditnom nepravdom koja je ostavila neizbrisive posljedice.

Čovjek koji je svojim komšijama bio poznat kao dobar sugrađanin, iza kojeg su ostale samo riječi hvale komšija, a čemu svjedoči i jedna od Facebook objava Mjesne zajednice Gračanica iz 2016. godine. Uz fotografije, napisali su da njihov vrijedni Gračanlija, Džemal Buhić "DŽOMBA" već par godina volonterski raščišćava putni pojas na dionici ceste MZ Gračanica, među ostalim ispravlja iskrivljene i oborene znakove...

Džemal Buhić Džomba posmrtnica

(Doznajemo.com)