Sudije Kantonalnog suda u Bihaću nisu ni pomislile da puste na slobodu krajiškog kanibala Sabahudina Velića (33) iz Bosanske Krupe, koji je sjekirom ubio majku Nasihu (60) i jeo dijelove njenog tijela pa su mu, mjesec nakon hapšenja, produžili mjeru pritvora.

- Rješenjem Kantonalnog suda u Bihaću od 11.10.2018. godine prema osumnjičenom Sabahudinu Veliću produžena je mjera pritvora u trajanju od dva mjeseca - potvrdio je za Avaz Džemal Jodanović, portparol Kantonalnog suda u Bihaću.

POVEZANO
Sabahudin Velić majka crni okvirZbog čega je Sabahudin ubio, ispekao i pojeo svoju mamu: Promijenio se kad mu se DJEVOJKA UTOPILA?!

JEZIVA IZJAVA. Tužilaštvo je u ovom predmetu naložilo timsko psihijatrijsko vještačenje, ali će ljekarima trebati vremena da dokuče Velićevu poremećenu ličnost.

Kanibalizam kakav nije zapamćen na ovim prostorima, otkriven je kad se 14. septembra Velić sam predao policiji u Sarajevu te mirno priznao šta je uradio sa majkom.

POVEZANO
Sabahudin Velić UŽASNOVI ŠOKANTNI DETALJI O MLADIĆU KOJI JE UBIO I JEO SVOJU MAMU: Prije monstruoznog zločina...

Inspektori su sa zaprepaštenjem slušali njegovu ispovijet o tome kako je desetak dana sjekao, pekao i jeo dijelove tijela ubijene žene, dok je ostatak raskomadao i zakopao na različitim lokacijama oko kuće u naselju Baštra kod Bosanske Krupe.

PRONAŠLI TIJELO. Sabahudin je hladno izjavio da je pod djelovanjem crne magije, takozvanih sihira, te da su mu četiri džina dolazila pred oči i da su mu naredili da to učini! Istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) prekopavali su s nekoliko bagera okolicu kuće Velića i širi lokalitet te pronašli dijelove tijela 60-godišnjakinje.

POVEZANO
Privođenje Sabahudina VelićaVELIĆ IZNIO NOVE DETALJE: Pred očima mu se pojavila 4 džina koja su ga natjerala da jede meso mame?

Velić se nalazi u Kaznenopopravnom zavodu Luke, gdje je izoliran od ostalih pritvorenika, a iz ćelije su sklonjeni i ostali predmeti uz pomoć kojih bi mogao nauditi sebi ili stražarima.

ZAKLAO PSA. Dok je saslušavan u Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, Velić je naveo da je, prije majke, zaklao svog psa. Plakao je dok je pričao kako je iskasapio psa, ali nije pokazivao emocije kad je govorio o ubistvu majke. Hladno je pojasnio da je majku ubio da bi prinio žrtvu.

POVEZANO
Sabahudin Velić majka Nasiha kućaREPORTERI NA MJESTU ZLOČINA KOJI JE UŽASNUO REGIJU: Evo zašto je sin jeo tijelo majke koju je ubio!