Pred sudijom Kantonalnog suda u Sarajevu Jasenkom Ružićem danas je razmatran prijedlog Tužilaštva KS za određivanje pritvora Benjaminu Arslanagiću (20) koji je  osumnjičen da je u subotu u centru Sarajeva Nissanom usmrtio Vedada Ibrahimovića (21).

Arslanagić se sumnjiči za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju!

POVEZANO
Vedad Ibrahimović posmrtnicaU petak u 14:15 na Gradskom groblju Vlakovo ispraćaj momka (21) kojeg je autom ubio vršnjak kod SCC

POVEZANO
SCC nesreća 27/03/21bDETALJI UBISTVA KOJE JE ŠOKIRALO SARAJEVO "LEDE KRV U ŽILAMA": Arslanagića policija dovela tužiocu!

Sjednica je kratko trajala. Tužiteljica Jasmina Čaušević je samo izjavila da ostaje kod pismenog prijedloga, dok je odbrana tvrdila da nema elemenata za određivanje pritvora jer nije riječ o ubistvu, već o saobraćajnoj nesreći.

Sarajevski "Avaz" pod egidom nezvanično objavio je nove detalje iz istrage i događaju kod "Sarajevo City Centra" (SCC) koji je u subotu u jutarnjim satima zgrozio Sarajlije.

Navodno, Benjamin Arslanagić je vozeći Nissan Almeru u kojem su bili njegov maloljetni saučesnik i djevojka M.Č., po dolasku u ulicu Vrbanja do broja 4, ugledao Vedada Ibrahimovića.

Arslanagić je potom zaustavio vozilo, otvorio prozor i zaprijetio Vedadu: "Kako ćemo ono riješiti, dođi ovamo i uđi s nama u auto ili ću te zgaziti!"

Nakon toga je maloljetnik izvadio nož iz džepa svoje jakne koja je bila na zadnjem sjedištu. Izašao je iz vozila i s nožem u ruci krenuo prema Vedadu.

Kada je Vedad ugledao nož u ruci maloljetnika dao se u bijeg. Za njim su krenuli maloljetnik  i Arslanagić u automobilu.

POVEZANO
SCC nesreća 27/03/21aNEZAPAMĆEN ZLOČIN U SARAJEVU: Benjamin Arslanagić (20) ubio vršnjaka autom jer mu je "pokupio curu"?

Nakon što su stigli u ulici Kotromanića u blizini SCC-a, Arslanagić ga je udario automobilom, a maloljetnik je odbacio nož.

Vedad je od udarca automobilom zadobio teške povrede kojima je podlegao u bolnici.

Nastradali Vedad Ibrahimović je dan ranije 26.03. imao rođendan.

Danas je pred sudijom za maloljetnike Općinskog suda u Sarajevu također razmatran prijedlog za određivanje pritvora Arslanagićevom maloljetnom saučesniku.