Policajka Valdete Blace (45) koja je prije nekoliko dana ubila četiri člana svoje familije u kući u Gnjilanu i nakon toga izvršila samoubistvo, najmanje je dva hica ispalila u svakog od njih, a jedan od njene braće ubijen je na spavanju. Policajci koji su vršili uviđaj ispričali su da su tijela bila i krv bili svuda po kući.

Valdete je brata Blerima (33) ubila dok je spavao na spratu kuće, u spavaćoj sobi, a njegovo tijelo pronađeno je u toj prostoriji bez znakova života. Fisnika (34), drugog brata, usmrtila je u hodniku kuće Zatim je Valdete, kako se pretpostavlja, otišla u dnevnu sobu gdje je ubila svog 70-godišnjeg oca Zećira. Tijelo njene majke Hanife (66) pronađeno je u kuhinji. Svako od njih ubijen je sa najmanje dva hica.

Valdete nije odmah nakon toga počinila suicid. Nekoliko sati promatrala je njihova beživotna tijela i na kraju, iza ulaznih vrata kuće presudila je sebi.

Navodno, policajka je duže vrijeme planirala zločin. Prethodnog dana pitala je tetku koliko košta sahrana i navodno joj dala 12.000 eura, ne govoreći joj zbog čega!? Ispostavilo se, navodno, da je taj novac bio namijenjen za sahranjivanje cijele porodice.

U satima između ubistva svoje četveročlane porodice i samoubistva, policajka Valdete Blaca iz Gnjilana na Kosovu navodno je spriječila tetku i njenog sina da uđu u kuću i zateknu tijela roditelja i braće koje je ubila. Kako bi ih odgovorila od ulaska u kuću, rekla je da su zauzeti, a da ona žuri.

Zatvorila je vrata, a tetka i njen sin krenuli su da se udaljavaju i onda su čuli pucanj. To je bio trenutak kad je Valdete presudila sebi hicem iz pištolja. Odmah su pozvali policiju, koja je zatekla užasan prizor.

Ovo su nove informacije koje su albanski mediji objavili o masakru koji se dogodio u kući porodice Blaca u gnjilanskom naselju Bujanina, kada je policajka Valjdete iz službenog pištolja usmrtila dva rođena brata i roditelje.

Sukob u porodici izazvan je pritiskom koji je porodica vršila na Valdete tjerajući je da se uda. Stručnjaci su prethodno utvrdili da policajka ima psihičkih problema i da joj treba oduzeti oružje. Nakon što je objavljeno da je policajka trebalo da bude premještena na drugo radno mjesto zbog psihičkih problema koje je imala, četiri osobe iz Policijske stanice Gnjilane su suspendirane.